FeaturedKIBRIS

Kıbrıs’ın güneyindeki Türk mallarıyla ilgili düzenleme talep edildi

Akel milletvekilli Skevi Koukouma bugün kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Kıbrıs’ın güneyinde bulunan Kıbrıs Türk malları hakkında yıllardır idari haksızlıkların bulunduğunu ve bu haksızlıklar için düzenleme talep ettiklerini, gerekli mercilere bugün başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Koukouma yaptığı açıklamada, AKEL parlamento grubu olarak Kıbrıs Türk Mülkiyet Yönetimi Yönetmeliği’nde bulunan Kıbrıslı Türk ikametgâhlarının göçmenlere yıllar önce tahsis edildikten sonra, göçmenlere karşı adaletsizlik yapıldığını ve bu adaletsizliğin düzeltilmesi için başvuruda bulunduklarını belirtti. Koukouma söz konusu göçmenlerin 45 yıldan beridir bu konutlarda aileleriyle birlikte yaşadıklarını ifade etti.

Düzeltmelerde ön gösterilen talepler, Kıbrıs Türk malı konutlarda kalan ilk göçmen yerleşimcinin vefat etmesi durumunda, söz konusu evin ilk hak sahiplerine yani evlat veya torunlarına verilmesini talep ederken, “verilecek olan kişilerin başka evi olmaması, Kıbrıs’ın Güneyinde değeri yüksek mülkünün olmaması ve devlet tarafından daha önce konut yardımı almaması” gibi etkenlerin göz önünde bulundurulmasını istediklerini ifade etti. Skevi Koukouma, hükümeti, göçmenleri gerçekten destekleyecek bir konut politikası uygulamaya ve bugünkü mevcut olan göçmen konut politikasının Kıbrıs Türk malları yönetimine dayandığı konusuna son vermeye davet etti.

 

 


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber