FeaturedKIBRIS

Kıbrıs’ın güneyinde hellimle ilgili çabalar devam ediyor

Rum Tarım, Kırsal Kalkınma ve Çevre Bakanı Kostas Kadis’in, dün Kıbrıs’ın güneyindeki hayvan besicilerinin temsilcileriyle bir araya geldiği ifade edildi.

Görüşmede koyun ve keçi yetiştiriciliği sektörünün gözden geçirilmesi ile hellimin “Menşe İsmi Korumalı Ürün” olarak tescil ettirilmesi konularının ele alındığını yazan Alithia gazetesi, havyan besicilerinin bakandan, hellimin üretilmesiyle ilgili prototipe uyulmasına dair kararnamenin dinamik bir şekilde uygulanmasını ve prototip dışı hellim üretimiyle mücadele edilmesini istediklerini yazdı.

Gazeteye göre Rum bakan ise açıklamasında, hükümetin, hellimin AB tarafından menşe ismi korumalı ürün olarak kayıt altına alınmasına ilişkin mümkün olan her türlü çabayı gösterdiğini ve böyle bir gelişmenin ülke ekonomisine yalnızca olumlu açıdan etkisi olabileceğini dile getirdi.

Kadis, hellim üretimi prototipine uyulmasına dair kontrollerin, Rum Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm bakanlığıyla işbirliği içerisinde süreceğini de dile getirdi.

Habere göre, görüşmenin ardından Alithia gazetesine konuşan Kadis, “hellim konusunun artık teknik değil politik bir mesele olduğunu” da öne sürdü.

Avrupa Komisyonu’nun önkoşul olarak ortaya koyduğu ve siyasi çağrışıma da sahip olan bazı meselelerin düzenlenmesi gerektiğini dile getiren Rum bakan, istişareler yapılması gerektiğini söyleyerek, eğer bir sonuca varılırsa o zaman konunun ilerleyeceğini, öte yandan şimdilik, konunun ne zaman ve nasıl ilerleyeceğini söyleyemeyeceğini ifade etti.

Kadis son olarak, konunun Rum Dışişleri Bakanlığı’yla yakın işbirliği içerisinde, Tarım Bakanlığı tarafından ele alınmakta olduğunu sözlerine ekledi.


Benzer Haberler

Cinsel istismar zanlısına 2 yıl 6 ay hapis!

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye’de Yargıtay Başkanı 27. tur seçiminde de belirlenemedi

AA

El-Sen’den Kıb-Tek anketi… Araştırmaya katılanların yüzde 78’i ihalesiz yakıt alımına karşı

TAK

15 Temmuz darbesi okul genelgesinden çıkarıldı

TAK

Gençlik Dairesi’nin düzenlendiği Genç Enerji Video İçerik Yarışması’nın kazananları açıklandı

TAK

Güney’de kanser hastasını tedavi gördüğü merkezden kovdular

TAK