FeaturedKIBRIS

Kıbrıs’ın güneyi Ercan’dan Almanya’ya dönen turistler konusunda bilgilendirildi

Almanya’nın Kıbrıs’ın güneyine, kuzeydeki karantina süreleri dolan Alman turistlerin Ercan Havalimanı’ndan Almanya’ya gönderilmesi konusunda bilgilendirme yaptığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, elde ettiği bilgilere dayanarak, Almanya’nın Kıbrıs’ın güneyine, bu “acil uçuşun” Türkiye aracılığıyla gerçekleşeceği ve Kıbrıs’ın kuzeyinden Almanya’ya direk uçuş yapılmayacağı konusunda bilgi verdiğini yazdı.

Gazete, Almanya’nın, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını ihlal edecek hiçbir faaliyette bulunmayacağını” teyit ettiğini kaydetti.

YURTDIŞINDAKİ RUMLARIN HAFTA BAŞINDAN İTİBAREN GETİRİLMELERİ PLANLANIYOR

Öte yandan gazete, Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı’nın, mesleki sebeplerle veya öğrenim için yurtdışında bulunan ve Kıbrıs’ın güneyine dönmek isteyen Rumları, hafta başından itibaren getirebilmek için ayarlamalar yaptığını yazdı.

Gazete, Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı’nın, bilim kurulu ile uzmanların alacağı kararı beklediğini ve alınacak kararın akabinde, Rumların dönebilmeleri için kolların sıvanacağını kaydetti.

Yurtdışında bulunan Rumlar için oluşturulan “connct2cy” adlı platforma 10 binden fazla Rum’un başvuruda bulunduğunu belirten gazete, getirilecek olan Rumların 1-2 gün içerisinde değil, zamana yayılarak getirileceğini yazdı.

(TAK)



Benzer Haberler

Silahla yakalanan şahıslar 6 gün daha tutuklu kalacak

Voice Kıbrıs Haber

Kundaklama olayı ile ilgili iki kaportacının tutukluluk süresi uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Tayvan’dan getirdikleri 13 kilo uyuşturucuyla yakalananlara 3 ay hapis cezası verildi

Voice Kıbrıs Haber

Cinsel taciz iddasıyla tutuklanan şahıs teminatla serbet bırakıldı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyenlerin tutukluluk süreleri uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Kartingciler gençlik haftasında yarışacak

Voice Kıbrıs Haber