FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Burs Programı, College of Europe’da eğitim bursu veriyor

Avrupa Komisyonu, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Burs Programı kapsamında, prestijli College of Europe’da AB ile ilgili konularda eğitim almak isteyen Kıbrıslı Türklere 3 burs programına kadar imkan sunduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Avrupa Komisyonu’nun Kıbrıs Türk toplumunu AB’ye daha da yakınlaştırma çabaları çerçevesinde 2021’de başlatılan bu burs programı, bursiyerlerin AB kurumlarına ve Avrupa projesinin diğer önemli paydaşlarına kolay erişim sağlayan Brugge Kampüsü’nde eğitim almalarını mümkün kılmaktadır.

College of Europe, AB ile ilgili konularda çeşitli uzmanlık programları sunmaktadır. Bu programlar daha güçlü ve birleşik bir Avrupa’ya adanmış profesyonellerin hazırlanmasına yıllar boyunca önemli katkılarda bulunmuştur. Komisyon’un da umudu, genç Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs’ın yeniden birleşmesinde ve AB’ye tam entegrasyonunda aktif roller üstlenmeleridir.

Burs, tam öğrenim ücreti, konaklama, yemek, aylık harçlık ve seyahat giderlerini kapsamaktadır. 2024-2025 akademik yılı için çevrimiçi başvuru süreci 16 Ocak 2024 tarihine kadar açık olacaktır. Başvurular, son başvuru tarihinden önce College of Europe’un Başvuru Sayfası üzerinden yapılmalıdır.

Dil becerilerini geliştirmek isteyen adaylar, AB Burs programının sunduğu kurslar arasında yer alan Fransızca dil kurslarına başvurabilirler. AB Bursları ve dil kursları hakkında daha fazla bilgi için lütfen [email protected] adresinden Goethe Enstitüsü ile irtibata geçiniz.



Benzer Haberler

Bostancı geçiş noktasında kaçak et: 1 tutuklu

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyen zanlılara 5 gün daha tutukluluk

Voice Kıbrıs Haber

Polisi görünce kaçan uyuşturucu zanlısı bir apartmanın çatı katında tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da 2 küçük kıza cinsel istismar iddiası!

Voice Kıbrıs Haber

10 gram uyuşturucuyla yakalanan zanlı teminata bağlandı

Voice Kıbrıs Haber

Eski kız arkadaşını darp edip, tehdit ettiği iddia edilen zanlı teminata bağlandı

Voice Kıbrıs Haber