FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Türk toplumuna acil durum desteği teslim ediliyor

Avrupa Komisyonu, UNDP Kıbrıs ile yakın iş birliği çerçevesinde Kıbrıs Türk toplumuna yönelik acil durum desteğini teslim etti.

Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği’nden yapılan açıklamaya göre, satın alınan tıbbi ekipman ve malzemelerin yaklaşık yarısının Kıbrıs Türk toplumuna teslim edildiği bildirildi.  Açıklamada, yaklaşık 1,9 milyon Euro tutarındaki malzemenin dörtte üçünün Mayıs 2020 ortasına kadar teslim edilmiş olacağı kaydedildi.

10 Nisan’da teslim edilen 576 PCR (polimeraz zincir reaksiyonu) kitlerinin ardından, 20 aspiratör (emme) ünitesi, bir adet biyo-güvenlik kabini, bir adet tıbbi atık parçalayıcısı, 15 bin adet tam yüz koruyucusu, 4 bin 416 adet PCR test kiti, 30 bin koruyucu tulum, 32 adet infüzyon/kan/ilaç pompası, 40 adet akış ölçer ve 720 adet DNA saflaştırma kiti yine Nisan ayı içerisinde teslim edildiği bildirildi.

Açıklamaya göre, önümüzdeki haftalarda, 5 bin adet HME ısı ve nem değiştirici filtre, bin 200 adet DNA saflaştırma kiti, bir adet mobil X-Ray ünitesi, 3bin önlük, solunum cihazlarının ilk 10 adedi, ilaveten bir adet biyo-güvenlik kabini, aksesuarları da dahil olmak üzere 17 adet monitör ve moleküler test numuneleri otomatik ekipmanlarının teslimatı gerçekleştirilmiş olacak.

Kıbrıs Türk toplumunun Covid-19’la mücadele kapsamındaki diğer ihtiyaçlarına yönelik değerlendirme çalışmalarının devam ettiği belirtilerek,  “AB’nin bu amaç doğrultusunda ayırmış olduğu 5 milyon Euro tutarındaki bütçe kullanılabilir durumdadır. Bu bağlamda, yaklaşık 2,5 milyon Euro tutarındaki, yerel topluluklar için kişisel korunma ekipmanları (PPE), ilaveten 30 adet solunum cihazı ve 28 adet infüzyon pompası, bir adet video-bronkoskop, altı adet video-laringoskop, 8.000 adet gözlük/respiratör ve ilacın satın alma süreçleri devam etmektedir. ” denildi.

(Voice of the Island)



Benzer Haberler

Geleceğe İlham Ver Küçük Hibe Programı Projeleri uygulanmaya başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Gana’da 17 aylıkken resim yapan Liam, dünyanın “en genç erkek sanatçısı” oldu

TAK

Kayla Güneşel ve “Küçük Ördek” kitabı okuyucuyla buluşuyor

Voice Kıbrıs Haber

En çok yağış Balıkesir’de kaydedildi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da yarın “Onur Yürüyüşü” var

TAK

“Toplu gelen cezalarla ilgili taksit imkanı yaratacak mısınız?”

Voice Kıbrıs Haber