FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası ilkelerini belirledi

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Dr. Mustafa Taşçıoğlu açıklamada bulunarak, 3 Ekim 2018 tarihinde görev bölümünü aşağıdaki şekilde gerçekleştirilen  Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Yönetim Kurulu 2018-2020 8. Dönem çalışma programı ve ilkelerini belirlendiğini duyurdu.

Yapılan açıklama şu şekilde:

“Dr. Mustafa Taşçıoğlu                       :  Başkan

Dr. Dilek Yazman                               : As Başkan

Dr. Yonca Morris                               : Genel Sekreter

Dr. İdris Deniz                                     : Mali Sekreter

Dr. Ömer Diker                                  : Eğitim  Sorumlusu

Dr. Ayşe Zeki                                      : Dış İlişkiler ve Basın  Sorumlusu

Dr. Ömer Taşargöl                            : Eğitim ve Bilgi  İşlem Sorumlusu

 

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası 2018-2020 (8. Dönem) çalışma ilkeleri ve programı

  • Hekim saygınlığının sağlanması için mücadele edilecek (meslek onuru, etik, deontoloji).
  • Gerek hekim –hasta, gerekse de hekim –hekim ilişkilerinin iyileştirilmesi için   “iletişim becerileri’’  konusunda eğitim faaliyeti için girişimlerde bulunmak ve faaliyete geçirmek.
  • Hekimlerin tabip odasından beklentilerini saptayacak bir anket çalışması yapmak.
  • Tabipler birliği yönetim kurulu ve Diş Tabipleri Odası yönetim kurulu ile koordineli ve eş güdümlü faaliyetler gerçekleştirme.
  • Mesleğimizi ve toplum sağlığını ilgilendiren konularda sivil toplum örgütleri ile paydaş işbirlikleri yapmak.
  • Sürekli tıp eğitimini (CME) ülkemiz için uygun bir programı Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde planlayıp kurgulayarak hayata geçirmek. Bu amaçla üyelerin tıbbi bilgi, becerilerini geliştirmek için düzenli, hatta periyodik hale gelecek konferans, sempozyum, kurs ve kongreler yapılması için girişimlerde bulunmak.
  • Uzmanlık derneklerinin kurulması ve onlardan gelecek talepler doğrultusunda , eğitim faaliyetleri planlamak için klinik şefleri ve hastane başhekimleri ile irtibata geçmek. Bölgesel etkinliklerin öncelikli olması konusunda hassasiyet göstermek.
  • Çocuk istismarı ve ihmalini önleme yasasının ve çocuk izlem merkezinin yasalaşarak hayata geçirilmesi için girişimlerde bulunmak.
  • Okul kantinlerinde sağlıklı yiyeceklerin satılmasını sağlamak için Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu ve Diyetisyenler Birliği ile birlikte Eğitim Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunmak. Okul çevrelerinde çocuklarımızın zararlı alışkanlıklara yatkınlığını artıracak kişi ve kurumlarla mücadele için belediye ve polis teşkilatı ile işbirliği yapmak.
  • Üyelerin; sürekli tıp eğitimi(CME)ne yönelik bilgi ve becerilerini geliştirmelerine olanak sağlamak adına internet bazlı bilgi sistemleri (Up to Date) için girişimlerde bulunmak.
  • Kıbrıs Türk Tabipleri Odasına ait web sitesinin hayata geçirilerek üyelere ait kütük, sicil ve üye bilgilerini içeren dosyalarının digitalizasyonunu sağlayarak üyelerin  Tabipler Birliği ile iletişimini ve kendi bilgilerine ulaşmalarını kolaylaştırmak. Akıllı telefon ve tabletler için ios ve android bazlı cihazlar için  web sitemize bir link ile bağlanacak  uygulamalar yaptırıp üyelerin hizmetine sunmak.
  • Üyelerin sosyal ilişkilerini güçlendirip geliştirmek için etkinlikler planlamak (bisiklet turları, dağcılık ve yürüyüş kulüpleri ile birlikte etkinlikler gerçekleştirmek, brunch, yemek gibi eğlenceler düzenlemek, talep olursa film etkinlikleri ve şiir, müzik etkinlikleri hayata geçirmek.)”

Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK