FeaturedKIBRIS

‘Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ne de büyük görevler düşüyor’

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, yazılı açıklama yaparak kaliteli ve eşit sağlık hizmeti için çalışmayı görev edindiklerini vurguladı. Sağlık hakkının korunması açısından Kıbrıs Türk Hekimler Sendakiası’na büyük görevler düştüğü belirtilirken, Dr. Ahmet Varış imzası ile yapılan açıklamada görevi devralan başkan Dr. Özlem Gürkut ve yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar da dilendi.

“Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, Kıbrıs Türk halkının sağılığını korumak, geliştirmek ve herkesin kolay ulaşabileceği kaliteli ve eşit sağlık hizmeti için çalışmayı görev edinmiştir. Aynı zamanda kamu hastaneleri ve sağlık merkezlerinde çalışan hekimlerin mesleğini daha iyi koşullarda sürdürebilmesi için mücadele etmektedir.

Sağlık hizmetini alan hastalarımız ve veren biz hekimler eksiklikleri her gün yaşamaktayız. Bu eksikliklerin giderilmesi için de çabalarımız ve uyarılarımız sürmektedir.

2019 bütçesinin hazırlandığı bugünlerde beklentimiz sosyal devlet anlayışı çerçevesinde sağlığa ayrılan payın yükseltilmesidir.  Artan nüfus ve tıbbın gelişmesine paralel olarak idare hem insan işgücü hem de fiziki koşullar ile alt yapıyı güçlendirmelidir.

2017 yılında kamu sağlık merkezlerinin eksiklikleri nedeniyle sevk edilen hastalar için ödenen para 45 milyon iken; 2018 yılında 70 milyon olması beklenmektedir.  Kamu sağlık merkezlerindeki eksikliklerden hizmet veren kamu sağlık çalışanları değil idare sorumludur.

Ulusal sağlık politikalarının güçlü kamusal sağlık hizmetleri ekseninde yürütülmesi ve geliştirilmesi, sağlığın özelleştirme ve maliyet hesapları ile zayıflatılma tehlikelerinden korunması, hekim göçünü önlemek için hekimlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sonuç olarak yurttaşların en temel insan hakkı olan sağlık hakkının korunması ve geliştirilmesi mücadelesinde sendikamızla birlikte  meslek örgütümüz Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ne de büyük görevler düşmektedir.

Bugüne kadar birlik yönetiminde görev yapmış olan bütün meslektaşlarımıza verdikleri hizmetlerden ötürü teşekkür eder, görevi devralan başkan Dr. Özlem Gürkut ve yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar dileriz.”


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber