YAŞAM

Kıbrıs Türk izci örgütünden Berova’ya ziyaret

Örgüt Başkanı Semra Bozer, 1920’lerden beri çalışmaları olan 1969 yılında da kayıt altına alınan bir örgüt olduklarını ifade ederek, örgütün devamını sağlamanın hem kendileri hemde Kuzey Kıbrıs için önemli olduğunu, bu vesileyle çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Bozer, Kıbrıs Türk Kız İzci Örgütü’nün uzun uğraşlar sonucu hayata geçirdiği Lokal binasının resmi açılışını 22 Şubat Dünya Düşünce Günü’nde etkinlikle yapmak istediklerini ve  yönetim kurulu olarak aldıkları karar doğrultusunda Lokal’e “Güner Necat Sosyal Tesisleri” ismini vereceklerini söyledi.

Güner Necat isminin Kıbrıs Türk Kız İzciliği için önemli olduğunu, ülkede İzcilik dendiğinde ilk akla gelen isim olduğunu kaydeden Bozer, bu vesileyle Güner Necat isminin yaşatılmasının kendilerinin görevi olduğunu belirtti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova da, Kıbrıs Türk İzci Örgütü yeni yönetim kurulu’nun ziyaretinden mutluluk ve onur duyduduğunu belitti.

Bakan Berova, izciliğin ülkemizin en önemli aktiviteleri arasında yer aldığını, çocukların sosyalleşmesi, insan, çevre ve doğa sevgisinin oluşabilmesi açısından da izcilik faaliyetlerini önemsediklerini kaydetti.

Günümüz çağında teknoloji’nin ön planda olduğunu ve maalesef ülkemiz ile dünyada teknoloji bağımlılığında ciddi bir artışın gözlemlendiğini belirten Berova, yapılan araştırmaların önümüzdeki yıllarda bu bağımlılığın daha da artacağı ve insanların makinelerle özdeşleşeceği öngörüsünü ortaya çıkardığını ifade etti.

Bakan Berova, hem çocuklarımızın sosyal gelişimine katkı sağlayan, hemde iyiyi, doğruyu, saygıyı öğrenebilmelerine ortam yaratan izcilik faaliyetlerinin artarak devam etmesinden yana olduklarını ve desteklediklerini vurguladı.

Çok köklü bir geçmişe sahip Kıbrıs Türk İzci Örgütü’nün faaliyetleri ve etkinliklerini takdirle izlediklerini belirten Berova, 22 Şubat’ta açılışı yapılacak Güner Necat Sosyal Tesisleri’nin, özelde Kıbrıs Türk İzci Örğütü’ne genelde Kıbrıs Türk Halkına hayırlı olmasını diledi.

MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI BASIN BÜROSU


Benzer Haberler

Creditwest çalışnalarının bowling keyfi

Tarihin en büyük anlaşması, şarkıları rekor fiyata satıldı

NTV

Dereboyu’nda Fatih Ürek coşkusu yaşandı

Voice Kıbrıs Haber

Arzum Onan biten evliliği hakkında sessizliğini bozdu

NTV

Ed Sheeran evinin bahçesine kendi mezarını kazdı

Anafartalılar 30 yıl sonra tekrar bir araya geldi