FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Türk arazilerinin kiralanması konusunda harekete geçildi

Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs Türk arazilerinin ve hali arazilerin kira sözleşmelerine sahip olmayan kişiler tarafından tarımsal amaçlı kullanılmasıyla ilgili ortaya çıkan sorununun 2025’de çözümleneceği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, İçişleri Bakanı Konstantinos Yoannu’nun konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamalarına yer verdi.

Habere göre İçişleri Bakanı Yoannu, 2025 yılında hektar başına verilecek sübvansiyon ile birlikte ilgili kira sözleşmesi olmayan ve Tarımsal Ödemeler Örgütü KOAP tarafından sübvanse edilmeye devam eden kişilerin kullanımında olan Kıbrıs Türk arazileri veya devlete ait hali arazilerle ortaya çıkan sorunların çözümleneceğini belirtti.

Yoannu, yasadışı şekilde devlet ve Kıbrıs Türk malı arazi kullanılmasına devlet tarafından gösterilen 49 yıllık müsamahadan sonra bu duruma 2025’de bir son verileceğini ifade etti.

KULLANIM LİSANSI ÖN KOŞUL OLACAK

Yoannu, 1 Eylül 2024 tarihinden sonra ΚΟΑP’a sübvansiyon için yapılacak başvuruda Kullanım Lisansı/ Kira Sözleşmesi’nin ön koşul olarak sunulacağını ve ilgili belgelerin tamamlamasının isteneceğini söyledi.

Yoannu devlet/hali arazi kullanımı için de gerekli olan ön koşullardan da bahsetti.

KIBRIS TÜRK MALI ARAZİLERE 6 BİN BAŞVURU

Gazete haberinde ayrıca toplam 59 bin 541 dekar/dönüm 27 bin 598 devlet/hali arazisi için 6 bin 885 kişinin; toplam 166 bin 67 bin 938  dekar/dönüm  Kıbrıs Türk malı arazisi için ise 6 bin 70 kişinin, ilgili programa başvuruda bulunduğunu anımsattı.

Gazete ayrıca Sayıştaylık verilerine dayanarak 62 bin 830 Euro’ya kadar ulaşan Kıbrıs Türk toprağına sübvansiyon verildiğini belirtti.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber