FeaturedKIBRIS

“Kıbrıs tek yurt, hep birlikte!”

Sosyal medyada “Kıbrıs Tek Yurt Hep Birlikte” ismiyle gruplaşan Kıbrıslı Türk ve Rum gençler, Lefkoşa’daki 1984 Bar’da dün akşam Türkçe-Yunanca aynı şarkıların çaldığı gecede bir araya geldi.

Gecede sahne alan DJ Andreas büyük beğeni toplarken, etkinliğe yoğun bir katılım oldu.

Etkinliğin organizatörlerinden İbrahim Cufoğlu, İsmail Özyol konusma ile Elias Demetriou konuşma gerçekleştirdi.

Gecede ayrıca Türkçe ve Yunanca şiirler de okundu.

Ismail Özyol gecede yaptığı konuşmada, “ben bu akşam ilk olarak bu gecenin gerçekleşmesini sağlayan facebook grubunu kuran sevgili ibrahim arkadaşıma çok teşekkür ederim.

Barışı ancak halkların yapabileceğine inanan biri olarak bu geceye katkı koymak beni çok mutlu etti. bu gece buraya gelip bu güzel geceyi bizimle paylaşan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim.

inşallah bu grup etkinliklerimizi geleneksel hale getirip devamını getireceğiz. her zaman söylediğimiz ve inandığımız gibi,Kıbrıs tek yurt hep birlikte” dedi.

İbrahim Cufoğlu ise “sevgili kardeşlerim iki toplumlu müzik gecemize hepiniz hoşgeldiniz. bu geceki etkinlik Kıbrıs Tek Yurt Hep Birlikte facebook grubu tarafından düzenlenmiştir.

Bu grup hiçbir siyasi kurum ve kuruluşa hizmet etmeyip iki toplumun yakınlaşmasına ve ikili ilişkilerimizin güçlenmesi için uğraş vermektedir.

İlerleyen zamanlarda bu grup çatısı altında iki toplumlu etkinlikleri artırma çabasında olacağız. Bu güzel geceyi yapabilmemiz için bize barının kapılarını açan Halil arkadaşıma, Dj Andreas Kolokasise ve güneyden gelip bize katılan tüm barış gönüllülerine, medyada etkinliğimizi duyuran Voice of island, Yeni Düzen Gazetesi ve Radikal Gazetesi’ne güney de ise Astra Radyosu’na ve Haravgi Gazetesi’ne teşekkürü bir borç biliriz” dedi.

 


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber