FeaturedKIBRIS

“Kıbrıs sorununda kısa bir süre içinde çözüme ulaşılmalıdır”

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, Kıbrıs sorununda beklemede olan konulara son vermek amacıyla kısa bir süre içinde bir çözüme ulaşılması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Temsilciler Meclisi ve Yunanistan Parlamentosu tarafından ortak olarak “Başkanlık Cumhuriyeti vs Parlamenter Cumhuriyet” konulu konferansa katılmak amacıyla Kıbrıs’ta bulunmakta olan Pavlopoulos, Kıbrıs Cumhuriyeti Meclis Başkanı Demetris Syllouris ile kısa bir görüşmede bulundu.

Pavlopoulos görüşmeden sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Kıbrıs’ta adaletin tecellisine kadar biz buradayız” şekilde konuşarak, AB ve uluslararası toplumun üyesi olan bir ülkenin istila ve işgalinin devamının “hem Avrupa Birliği hem de uluslararası toplum için kabul edilmez bir durumdur” dedi.

Yunanistan Cumhurbaşkanı, Temsilciler Meclisi’nin “Başkanlık Cumhuriyeti vs Parlamenter Cumhuriyet” konulu konferansın gerçekleşmesi için üstendiği inisiyatif hakkında Syllouris’e tebriklerini iletti.

Meclis Başkanı ise Pavlopoulos’un adada bulunmasının önemine işaret ederek, “Kıbrıs Pavlopoulos için uğrak noktası” olduğunu söyledi.

Demetris Syllouris, Yunanistan Cumhurbaşkanı’nın konferansa katılması ve hitap etmesi “çağdaş dönem için gerekli olan endişelerimize yardımcı olacak” dedi.


Benzer Haberler

Meyvecilikte yeni uygulamalarla ilgili eğitim

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar Fed’e ilişkin beklentilerle pozitif seyrediyor

TAK

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (7 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK