FeaturedKIBRIS

Kıbrıs sorunu ve yeniden birleşme konferansı 2017

Güneydeki Radikal sol örgütü İşçi Demokrasisi geçtiğimiz hafta sonu Rus Devrimi’nin 100. yıldönümü vesilesiyle “Marksizm 2017” konulu iki günlük bir panel düzenledi. Panelde “Ekim Devriminden 100 yıl sonra”, “Bugünkü Emperyalizmi anlamak” ve “Kıbrıs sorunu: Barış ve yeniden birleşme stratejisi” türünden konuları içeren tartışmalar yer aldı.

Voice of the Island 2017 – Kyriacos Kiliaris

Ekim Devriminden 100 yıl sonra konulu tartışmada konuşmacı İşçi Demokrasisi üyesi Stavros Sideras işçi sınıfının bu ilk büyük zaferinin, başarılarının ve günümüz dünyasını anlayabilmek, barbarlık ve sefalet  sistemine son verebilmek bağlamındaki önemine değindi.

“Bugünkü Emperyalizmi anlamak” başlıklı tartışma, Marksist teorisyenler Lenin ve Buharin’in emperyalizm teorilerinin analizine odaklanıyordu. İlgili konuda konuşan Yunanistan’ın Sosyalist İşçi Partisi üyesi Sotiris Kondoyannis, Anastasiadis ile Tsipras’ın “bölgemizdeki emperyalist müdahalelerin ganimetlerinden pay kapabilmek için” Sisi ve Netaniahu ile yaptıkları işbirliklerinden de bahsetti.

Konferans “Kıbrıs sorununda barış ve yeniden birleşme stratejisi” konulu tartışmada KTÖEÖS eski Başkanı Tahir Gökçebel ve İşçi Demokrasisi üyesi Dinos Ayomamitis konuştu.

Her iki konuşmacı da, iki taraftaki insanları, sendikaları ve sol örgütleri, yeniden yakınlaşma, barış ve yeniden birleşme perspektifinde harekete geçirebilecek sol bir eylem planına ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Konferans’tan sonra Voice of the Island’a yorum yapan İşçi Demokrasisi merkez komitesinin üyesi Dinos Ayomamitis “‘Marksizm 2017’ günümüzün hayal kırıklığı, umutsuzluk ve atalet koşullarında iyimserlik ve umut verici bir hava estirdi. Gelecekteki mücadelelerde yine hep beraber olacağız” dedi.

Voice of the Island 2017 – Kyriacos Kiliaris

Fotoğraflar: Mete Azizoğlu

 

 


Benzer Haberler

Meteoroloji Dairesi “Yer yer fırtınamsı rüzgar bekleniyor”

Voice Kıbrıs Haber

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber