FeaturedKIBRIS

“Kıbrıs Sorunu En Zor Anında, Ne Yapılmalı?”

AMOL ve OPEK tarafından bu akşam  Larnaka’da gerçekleştirilen “Kıbrıs Sorunu En Zor Anında, Ne Yapılmalı?” konulu seminerde Kıbrıs sorununda  gelinen son durum ele alınıyor.

Seminerde; eski Kıbrıs Cumhuriyeti Başsavcısı Alekos Markidis, eski Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Georgos Vasiliou ve eski Müzakereci Toumazos Çelebis konuşmacı olarak yer alıyor.

OPEK ve AMOL başkanları tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından, söz alan konuşmacılar Kıbrıs sorununda geline son aşamayı değerlendirdi.

Kıbrıs sorununun en zor anında olduğunu ve ne yapılması gerektiği konusuna değinen konuklar, önümüzde bulunan kritik aylarda herkesin durumu iyiye götürebilmesi açısında çaba gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptılar.

Ele alınan diğer konular arasında ise MEB’deki son gelişmeler, Kıbrıs sorununda aşılamayan sorunlar oldu.

Markidis yapmış olduğu konuşmada, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kendi tarafını belirlemekte zorlandığı dönemlerde büyük  zaman kaybı yaşandığına ve ne yapmak istediğini belirlenemediği için çözüm istemeyen taraf olarak adlandırıldığını ifade etti.

Markidis sözlerini tamamlarken enerji konusuna da değinerek, Kıbrıs sorununda çözüm olmadığı sürece bu enerji kaynaklarından faydalanılamayacağını ve bunun farkına varılmasının gerektiğine vurgu yaptı.

Voice of the Island


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber