FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Rum yönetimi BM’nin Cumhurbaşkanı Tatar’ın tutumu konusunda tavır almasını istiyor

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın kendisiyle görüşmek istemediği iddiasında bulunan Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis’in, BM’nin bu duruma müdahale etmesi gerektiği düşüncesinde olduğu ve bu konuyu BM Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca’yla gerçekleştireceği görüşmede gündeme getireceği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, “Diyalog Hedefiyle Baskı Yapıyor – Lefkoşa, BM’nin Tatar’ın Olumsuz Tutumuna Karşın Tavır Alması Gerektiğine İnanıyor” başlıkları altında verdiği haberinde, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, Nikos Hristodulidis’le görüşmek için “Kıbrıslı Türklerin eşit egemenlik hakları kabul edilmesi” şartını sunduğunu, Kıbrıs Rum yönetiminin ise bu durumun daha fazla bu şekilde devam edemeyeceği inancıyla BM’nin müdahalesinin gerektiğini düşündüğünü iddia etti.

Gazete, Hristodulidis’in ise bu durumu, BM Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca’yla, adaya gerçekleştireceği ziyaret çerçevesinde yapacağı görüşmede gündeme getireceğini belirtti.

Habere göre Hristodulidis, Tatar’ın bu durumunun devam edemeyeceği ve BM’nin müdahale etmesi gerektiği görüşünü Jenca’ya iletecek.


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber