CoronavirüsFeatured

Kıbrıs Rum Sağlık Bakanı’nın virüs ile ilgili açıklamaları tepkiye neden oldu

Kıbrıs Rum Sağlık Bakanı Constantinos Iouannou 5 Mart 2020 tarihinde canlı yayın öncesi basına yapmış olduğu açıklamaların görüntüleri sosyal medyaya yansıyınca tepkilere neden oldu.

Televizyon yayını görüntülerinin planlanmış saatten önce yayına alınması ile Bakan Iouannou’nun, orada bulunan gazetecilere “günün sonunda bu da bir griptir ya, birşey değil” ifadelerini kullanması ve bu durumun ekrana yansıması vatandaşlar tarafından tepki toplamasına neden oldu.

Son günlerde sosyal medyada yer alan ve bir çok tepki ile birlikte yanında ağır yorumları da getiren görüntülere Bakan sessiz kalmayarak bugün aynı şekilde sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Iouannou , “Daha önceki açıklamalarımda belirtmiş olduğumdan farklı birşey aktarmadım. Yani bu virüse toplumun %80’ni bulaşacak ama kimilerinde semptom göstermeyeceğinden hafif bir grip gibi geçirecekler ve septomlarıda o şekilde olacak” ifadelerini kullanarak devam etti:

“Kullanmış olduğum cümle günün sonunda bu da bir griptir. Orada bulunan gazetecileri rahatlatmak adınaydı, çünkü Covid-19’dan daha ciddi olan EBOLA virüsü gibi bir virüsle kıyaslamaya çalışıyorlardı ki bahsi konu virüsten ölüm oranı %50’ye ulaşmaktaydı.” dedi.

Tüm bu olanlara karşılık o gün yapılan açıklamaya değinen Bakan Iouannou, “Niyetlerimizden en ufak bir şüphesi olanlara, o gün o görüntülerin ardından alınan karaları hatırlatmak istiyorum, örneğin: sınır kapılarının kapatılması, havalimanlarındaki kontrol kararları ve diğerleri… Beni insanlık dışı yasaklar ve virüsün riskini hafife almakla suçlayanların bu durumu çelişkilidir. Bu kritik zamanlarda bazılarının bir izlenim yaratmak ve krizle başa çıkma çabalarını zayıflatan bir çatışmayı kışkırtmak için nedenler aradıkları için üzgünüm. ” ifadelerini kullandı.

Videoyu görmek için tıklayınız

Voice of the Island


Benzer Haberler

Ersin Tatar bugün KKTC’den ayrılarak Gambiya’ya gidiyor

Voice Kıbrıs Haber

278 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Park halindeki 2 araç alev aldı

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 metre yükseklikten kayalıklara düşen şahıs yaralandı

Voice Kıbrıs Haber

Alkollü sürücü park halindeki araca çarptı

Voice Kıbrıs Haber