FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Rum Sağlık Bakanı Ioannou görevinden ayrıldı

Eleni Konstantinou
Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs Rum Sağlık Bakanı Konstantinos Ioannou’nun görevinden istifa kararı almasının ardından, kabinede çok yakın bir zamanda değişikliğe gidebileceği bildirildi.

Anastasiadis, önümüzdeki Perşembe günü yeni Parlamento Başkanının seçilmesinden sonra, tüm partilerin katılacağı bir hükümet kurmak için inisiyatif üstleneceğini ve böylece sakin ve uzlaşıya dayalı bir atmosferde bekleyen önemli reformların gerçekleşebileceğine değinmişti. Ancak, böyle bir hükümette yer almayı hiçbir koşulda kabul etmeyecek partiler olduğu için bu durum pek olası görünmüyor. Neticede, DIPA, EDEK gibi partilerden kişilerin katılımıyla yaygın olarak kabul edilen ve partizan olmayan sentetik bir hükümet ortaya çıkması bekleniyor. Bu işbirliklerinin yapılması halinde, 2023 Başkanlık dönemi için de kilit önemde olacak.

Kıbrıs Rum Maliye Bakanı Konstantinos Petridis’in Aralık seçimlerinde Lefkoşa Belediye Başkanlığı’na aday olmak için ayrıldığı söylentileri güçlüyken, Kıbrıs Rum Sağlık Bakanı Konstantinos Ioannou da ayrılma niyetini ortaya koydu. Ancak Petridis’in takım elbisesini İçişleri Bakanı Nikos Nouris’in rahatlıkla giyebileceği için bu söylenti pek mümkün görünmüyor.

Sağlık Bakanı görevini tamamladı

Anastasiadis’e ayrılma niyetini açıklamış olan Konstantinos Ioannou’nun Sağlık Bakanlığı’ndaki üç yıllık görev süresi sona eriyor.

Konstantinos Ioannou, 2018’de Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı görevini devraldı ve Genel Sağlık Sisteminin (GESY) uygulanması gibi büyük zorlukla karşı karşıya kaldı.

Ancak bu süreçte, GESY’nin ötesinde, yüzyılın en büyük sağlık krizini yönetmek durumunda kaldı. Ioannou, hem GESY’nin uygulanmasına hem de pandeminin yönetilmesi konularına damgasını vurmayı başardı.

Konstantinos Ioannou, Kıbrıs Rum Sağlık Bakanlığı’ndan ayrılma niyetini Anastasiadis ile görüştü. Anastasidis, bakanın çalışmalarından tamamen memnun olduğunu belirtirken, üç buçuk yıllık fırtınalı bir yolculuktan sonra Ioannou’nun ayrılma zamanının geldiğini kabul etti.

Voice Kıbrıs Haber 2021



Benzer Haberler

Kartingciler gençlik haftasında yarışacak

Voice Kıbrıs Haber

53 adet asma ağacı yandı

Voice Kıbrıs Haber

Mağusa ve Tuzla’da hırsızlık: 3 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyen üniversite çalışanları tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 haftadır kayıp olan Ela Kılıç aranıyor

Voice Kıbrıs Haber

İzmirillo makinesinin kontrolünü kaybeden işçi yaralandı

Voice Kıbrıs Haber