FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Rum İçişleri Bakanlığı’ndan AKEL’e mülteciler konusundaki tavrı nedeniyle eleştiri

Koçinotrimitya’da bulunan Purnara Mülteci Kampı önünde dün, bölge sakinleri tarafından protesto eylemi yapıldığı bildirildi.

Alithia gazetesi, bölge sakinlerinin Kıbrıs Rum Hükümeti ile İçişleri Bakanlığı’ndan mültecilerin bölgede dolaşımını yasaklamasını, kamptaki mülteci sayısını, hizmet edilebilecek maksimum sayı olan 600 ile sınırlamasını, mültecilerin kampta azami 20 gün kalıp süre dolunca başka yere gönderilmesini ve kampta kalan 600 mültecinin içinde bulunduğu koşulların iyileştirilmesini talep ettiğini yazdı.

Haberde, eylemcilerin 10 dakikalığına yolu kapattıkları ve tüm vatandaşlar gibi güvenlik, sağlık ve refah koşulları istediklerini dile getirdikleri kaydedildi.

KIBRIS RUM İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AKEL’E MÜLTECİLER KONUSUNDAKİ TAVRI NEDENİYLE ELEŞTİRİ

Gazete, bir diğer haberinde ise,  Kıbrıs Rum İçişleri Bakanlığı’nın AKEL’e, mülteciler konusundaki tavrı nedeniyle eleştirilerde bulunduğunu yazdı.

Habere göre Kıbrıs Rum İçişleri Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada AKEL’in mülteciler konusundaki sorunları görmek ve ülkenin menfaatini gözetmek yerine konuyu çarptırarak partisel çıkar elde etmeye çalıştığını kaydetti.

Kıbrıs Rum İçişleri Bakanlığı, AKEL’in mülteci sorunundan Kıbrıs Rum Hükümeti ile İçişleri Bakanlığı’nı sorumlu tutmasına yanıt vererek, AKEL’in yapmış olduğu 621 kelimelik açıklamanın içinde “Türkiye”, “Yeşil Hat üzerinden yasadışı geçişler”, “ülkenin demografik yapısının korunması” veya en azından mülteciler nedeniyle yaşanan sorunlarla ilgili birkaç kelime aradıklarını, ancak bulamadıklarını belirtti.

Açıklamada, AKEL’in mülteci sorununu Türkiye’ye bağlamayıp,  Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis ile DİSİ’ye yüklendiği ifade edildi.


Benzer Haberler

Holguin Hristoduidis ile görüştü

Voice Kıbrıs Haber

Mağusa ve İskele’ye bağlı bazı bölgelerde elektrik kesintisi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Metehan’da gümrüksüz 30 kilo kuzu eti

Voice Kıbrıs Haber

Mağusa’da ve Girne-Alsancak çevre yolunda uyuşturucu!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar- Holguin görüşmesi tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber