FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu yaptırımlar için birim kurdu

Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu, uluslararası yaptırımların uygulanması konusuyla kararlı bir şekilde ilgilenmek amacıyla idari hizmetler sağlayan şirketler için tek bir denetim otoritesi kurulmasına karar verdi.

SORUMLULUK CYSEC’E VERİLDİ

Maliye Bakanı Makis Keravnos, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, kararla birlikte idari hizmet sağlayıcılarının denetiminin güçlendirildiğini ve sorumluluğun CySec’e (Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) verildiğini belirtti.

CySec, ilgili denetçilerle, yani Barolar Birliği ve Kıbrıs Yeminli Mali Müşavirler Birliği ile ortak denetimler yaparak bu şirketleri denetleyecek.

Keravnos ayrıca sektörde yer alan tüm şirketlerin denetiminden denetim otoritesinin sorumlu olacağını belirtti.

Bu denetim makamı çerçevesinde ve Bakanlar Kurulu kararıyla, diğer AB ülkelerinde olduğu gibi, bu hizmetleri sağlayacak kişilerin niteliklerinin ve hizmet verecekleri azami şirket sayısının düzenlenmesi yoluyla idari hizmetler sağlayan şirketlerin yönetişimi güçlendirilecek.

Bu karar, Kıbrıs’ın itibarını tehdit eden olumsuz bilgi veya gelişmelerin olduğu durumlarda tek ve önleyici bir mekanizmayı şekillendiriyor.

İHLAL DURUMUNDA MEKANİZMA KONTROL EDECEK

Bir soruya cevaben Keravnos yaptırımların ihlâl edildiğine dair bilgilerin var olması durumunda, mekanizmanın bunları kontrol edebileceğini ve proaktif kontroller de gerçekleştireceğini belirtti.
Onayın ardından, denetim için belirli mekanizmalar ve kriterler konusunda yetkili kurumlarla istişare süreci başlayacak.

Bir yaptırımın ihlâli tespit edilirse, kontrolleri yapacak organlar tarafından belirlenecek para cezaları, kınama ve diğer önlemler gündeme gelecek.
(Kaynak KHA)


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber