FeaturedKIBRIS

Kıbrıs konusunda Güney Kıbrıs ve Yunanistan uzlaşı içinde

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis ve Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Kıbrıs sorununda Lefkoşa ve Atina arasındaki fikir birliğine vurgu yaptılar.
Yunanistan Başbakanı’nın Kıbrıs’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında iki lider, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan özel görüşme sonrasında açıklamalarda bulundu.
Hristodulidis , Atina ve Lefkoşa’daki bazı kesimlerin iki devlet arasında farklılıklar görmeye çalışmalarına rağmen, Kıbrıs sorununda iki ülkenin hedefleri, istekleri ve bu hedeflere ulaşma yollarının ortak olduğunu söyledi.
Mitsotakis, bazı kesimlerin iki devlet arasında çatışma aramasına rağmen, Yunanistan’ın Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Kıbrıs sorunuyla ilgili her türlü girişimine açık destek verdiğini belirtti.

BM YETKİLİSİ EYLÜL’DE ADAYA GELECEK
Ayrıca Hristodulidis, New York’taki üçlü toplantıya hazırlık yapmak üzere bir BM yetkilisinin eylül ayının başında Kıbrıs’ı ziyaret etmesini beklediğini belirtti.
Bunun dışında, Rodos’taki son yangınlardan etkilenen alanların yeniden ağaçlandırma masraflarının Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından karşılanacağı açıkladı.
Hristodulidis , Kıbrıs-Yunanistan-İsrail üçlü toplantısının eylül ayının başında yapılacağını belirtti.
İki lider ayrıca Kıbrıs-Yunanistan Yüksek İş Birliği Konseyinin çalışmalarıyla ilgili toplantının 11-12 Ekim tarihlerinde Yunanistan’da yapılacağını duyurdu.
(Kaynak KHA)


Benzer Haberler

Öfke patlamalarının damar işlevini bozabileceği uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (2 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji Dairesi “Yer yer fırtınamsı rüzgar bekleniyor”

Voice Kıbrıs Haber

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA