FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Konferansı’nda Kritik Gün Perşembe

akıncı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 5’li toplantı sonrası basına yaptığı açıklamada Rum tarafının ortaya koyduğu önerilerin yeni bir açılım içermediğini kaydederek, Genel Sekreterin ikinci kez masaya gelişini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Yarın toplantıların ikili ve 5’li şeklide devam edeceğini anlatan Cumhurbaşkanı Akıncı, yarının yoğun ve verimli geçeceği beklentisini dile getirdi.

Rum tarafının önerileri konusunda ise Cumhurbaşkanı, adına öneri denen içerikte önemli açılımlar bulunmadığını dile getirdi.
“Dilerim ki bu öneriler göz boyama amacıyla masaya gelmedi” diyen Cumhurbaşkanı, “Genel Sekreter Guterres’in konferansa katılımının, çözüm için yardımcı unsurlar geliştirmesi temennisinde bulundu.

Kıbrıs Türk tarfının görüşlerinin her zaman yapıcı olduğunu ve olmaya da devam edeceğini kaydeden Akıncı, rum taradının önerilerinin basına sızdırılmasından dolayı üzüntü duyduğunu da kaydetti.

Çavuşoğlu: Rum tarafı tribünlere oynuyor

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rum trafının önerilerini henüz görmediğini, kendisinin dahi görmediği önerilerin sızdırılmasını eleştirdi.

Çavuşoğlu, önerilerin sızdırılmasını eleşrtirerek, Rum tarafının trübünlere oynadığını kaydetti.

Yarın durumun nereye gideceğinin belli olacağını kaydeden Çavuşoğlu, görüşmelerin sonsuza dek süremeyeceğini, tablonun yarın akşam netleşeceğini belirtti.

Anastasidis: Öneriler sürecin önünü açmak için

Rum yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis görüşme sonrası yaptığı açıklamada; önerileri sürecin yolunu açmak, süreci ileriye götürmek için yaptığını kaydetti.

Anastasiadis, önerilerin Kıbrıs Türk tarafının hassasiyetlerini öngören öneriler olduğunu belirterek, önerilerde kendi toplumunun endişelerini de göz önünde bulundurduğunu anlattı.

Eide: Herşey Perşembe akşamı belli olacak

Yarım saat süren 5’li toplantı sonrası BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, toplantının ayrıntılarının paylaşmayacaklarını ancak herşeyin yarın akşam belli olacağını ifade etti.

BM Genel Sekreteri Guterres’in gelişi için hazırlık yaptıklarını belirten Eide, taraflar arasındaki yarınki toplantının Kıbrıs saatiyle saat 12.00’de gerçekleştirileceğini kaydetti.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber