FeaturedKIBRIS

Kıbrıs İki Dillilik Derneği, Avrupa Diller Günü’nü kutladı

Kıbrıs İki Dillilik Derneği açıklama yaparak Avrupa Diller Günü’nü kutladı.

“Arzumuz Kıbrıs’ın resmi iki dili olan Yunanca ve Türkçenin öğretimini destekleyerek yaygınlaşmasına katkı sağlamaktır” denen açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Kıbrıs İki Dillilik Derneği, Avrupa Diller Günü Kutlamaları münasebetiyle gerek ülkemizde gerekse tüm Avrupa’da dil öğreniminin öneminin altını çizmek ister.

Yabancı dil bilmek, Avrupa yurttaşlarının birbirlerini daha iyi tanıyarak diğer kültürler ve yaşam tarzlarıyla kaynaşmasına olanak tanır.

Bugün özellikle gençlerden oluşan pek çok Avrupalı yurttaş, iki dillilik ve çok dillilik sayesinde diğer Avrupa ülkelerinde özgürce dolaşarak mesleki anlamda daha çok iş fırsatlarına sahip olmasının yanı sıra diğer insanları daha kolay anlayıp kabul etmektedir.

Kıbrıs, diğer pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi, Avrupa dili olan veya olmayan çoğu dilin konuşulduğu çok dilli bir ülkedir.

Bu çok dillilik ortamı, çağdaş toplumların niteliklerinden biri olan çok kültürlülüğün bir göstergesi olup hepimiz için ayrı birer zenginlik kaynağı oluşturur.

Kıbrıs İki Dillilik Derneği olarak arzumuz ve amacımız, Avrupa vatandaşları olarak ortak, bireysel ve ayrıca kolektif kimliğimizin farklılığına saygılı bir ortamda, Avrupa dillerinin, yerel dillerin ve özellikle de Kıbrıs’ın resmi iki dili olan Yunanca ve Türkçenin öğretimini destekleyerek yaygınlaşmasına katkı sağlamaktır. Kıbrıs İki Dillilik Derneği bu amaçla, Kıbrıs’ta iki dilliğinin bir parçası olan işlevsel dil politikaları fikrini benimseyerek Yunanca ve Türkçenin yanı sıra diğer tüm dillerin öğretilmesini destekler.”

(Voice of the Island)



Benzer Haberler

6 ve 7 yaşındaki iki kız çocuğuna cinsel tacizde buluna zanlı “Sarhoştum hatırlamıyorum”

Voice Kıbrıs Haber

Yeni asgari ücret 29 bin 640 TL

TAK

Naimoğulları “Yarın daha sert geleceğiz”

TAK

Bu güzergahı kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Minareliköy’de infiale neden olan olay!

Voice Kıbrıs Haber

Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı oyçokluğuyla geçti

TAK