FeaturedKIBRIS

Kıbrıs hız limiti ihlali yapan ülkeler arasında

Avrupa Ulaşım Güvenliği Konseyi (ETSC) tarafından pazartesi günü yayımlanan PIN Flash 36 Raporu’na göre, Kıbrıs %63 oranla Avrupa Birliği (AB) içinde ana yollarda en yüksek hız limiti ihlali yapan ülkelerden biri olarak kaydedildi.

Hız sınırı ihlali oranı en düşük ülke %19 ile Litvanya (hız limiti 130km/h) en yüksek hız limiti de %64 (120 km/h) oranla Portekiz oldu.

Araştırma, Avrupa Parlamentosu’nda perşembe günü yapılacak olan gelecek zorunlu araç güvenliği teknolojileriyle ilgili önemli bir oylamanın öncesinde gerçekleştirildi.

Araştırmacılar, istenilen verileri sağlayabilen ülkelerde değişik yol çeşitlerinde hız sınırları üzerinde sürüş yapan araçların sayılarına baktılar.

Kıbrıs’ta araç ve kamyonetlerin %37’si şehir hız sınırlarını ihlal ediyor. En düşük oran is %35 ile İsveç’te, en yüksek oran %75 ile Polonya’da kaydedildi.

ETSC Yol Güvenliği Performansı Endeksi (PIN) programı 2006’da, Avrupa Birliği tarafından ilk yol güvenliği için 2001-2010 arasında trafikte ölümleri yarı yarıya azaltma hedefiyle oluşturuldu. 2010’da Avrupa Birliği 2020’ye kadar 2010 düzeyleriyle karşılaştırıldığında trafikte ölümleri %50 azaltma taahhüdünü yeniledi. PIN yol güvenliği alanlarında yolu kullananların tutumu, altyapı ve araçlar, ayrıca yol güvenliği politikası belirlemeyi kapsıyor. ETSC her yıl yol güvenliğinin belirli aralarında PIN Flash raporları yayınlıyor.

Rapor, Avrupa Birliği üyesi 28 ülkeyle birlikte, İsrail, Norveç, Sırp Cumhuriyeti ve İsviçre dâhil 32 ülkeyi kapsıyor.

Kıbrıs’ın kırsal yollarında araç ve kamyonetlerin hız limit ihlalleri %18’e düşüyor. PIN’ın yayınladığı en düşük orana göre %9’la Birleşik Krallıkta %9, %70 ile en yüksek hız ihlali İsrail’de görülüyor.

(KHA)


Benzer Haberler

Cumhuriyet Meclisi ve Barolar Birliği futbol takımları dostluk maçı yaptı

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ-SEN Genel Kurulu’nda yetkili kurullar belirlendi

TAK

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali LBO Nefesli Dörtlüsü ve Perküsyon konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplandı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Afrika’da inşaat çöktü… Ölenlerin sayısı yükseliyor

NTV

Hollanda’da polis, üniversitelerdeki Filistin’e destek gösterilerine müdahale ediyor

Voice Kıbrıs Haber