FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Haber Ajansı ve WAM Haber Ajansı arasında bir mutabakat imzalandı

Kıbrıs Haber Ajansı (KHA) ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Haber Ajansı (WAM) arasında Dubai’de bir Mutabakat imzalandı. Mutabakat, iki haber ajansı arasında haber teatisi ve ikili işbirliğinin geliştirilmesine öngörüyor.

KHA ve WAM arasındaki Mutabakat, Dubai’de yer alan 7. Dünya Hükümet Zirvesi çerçevesinde KHA Müdürü Yorgos Penindaeks ve WAM İcra Müdürü Mohamed Jalal Al Rayssi tarafından imzalandı. KHA Yönetim Kurulu Başkanı İosif İosif imza töreninde hazır bulundu.

Yunanca, İngilizce ve Arapça dillerinde imzalanan Mutabakat Zaptına göre, iki haber ajansı, haber teatisine önem verecek ve aynı zamanda iki kurum arasında işbirliği ve dostça ilişkilerin geliştirilmesini hedefleyecek.

İmza töreninin ardından açıklamada bulunan KHA Müdürü Yorgos Penindaeks, Kıbrıs Haber Ajansı’nın Arap dünyasının haber ajansları ile ticari temelde olmayan imzalanan işbirliği çerçevesinde, WAM Haber Ajansı ile de bir Mutabakatın imzalandığını belirtti.

KHA Yönetim Kurulu Başkanı İosif ise,  söz konusu Mutabakat Zaptının imzalanması ile iki haber ajansı arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine olumu katkıda bulunacağını ve bunun iki halk arasındaki karşılıklı anlayışın güçlenmesine katkıda bulunacağını söyledi.

İosif, “Dubai’ye yaptığımız ziyaretimiz sırasında diğer ülkelerinin haber ajanslarının temsilcileri ile de görüştük ve görüşmeler sırasında ikili ilişkilerin güçlenmesi konusu üzerinde görüş teatisinde bulunduk” dedi.

(CNA – Kıbrıs Haber Ajansı)


Benzer Haberler

Evlendiği kadının erkek olduğu ortaya çıktı!

NTV

“Shakespeare’in Hayaleti” oyununa Türkiye’den davet

Voice Kıbrıs Haber

Siyasi partiler diyaloğunun 35’inci yılında 35’inci barış fidanı Ledra Palace’ta dikildi

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Dünya Göçmen Kuşlar Günü’nde etkinlik düzenleniyor

Voice Kıbrıs Haber

2 zanlı cezaevine gönderildi!

Voice Kıbrıs Haber