Spor

Kıbrıs futbol tarihinde yeni bir sayfa

Kıbrıs’ın güneyinde “Halkın Atletik Kulübü Omonia 1948” 23 Temmuz günü kuruluş toplantısını gerçekleştirdi ve toplantıya 550 kişi katıldı.

Halkın Atletik Kulübü Omonia 1948, Lefkoşa’daki Kamu İşçileri Sendikası Salonu’na sığamayan, 550 kişinin katılımıyla kuruluş toplantısını gerçekleştirdi. Halkın Atletik Kulübü Omonia 1948, Sol’cu kulüp Omonia Lefkoşa’nın ABD’de yaşayan Lisi’li Kıbrıslı rum işinsanı Stavros Papastavru tarafından satın alınmasının ardından kuruldu.

Yeni kulübün üyeleri, kendilerini 1948’de Yunan İç Savaşı sırasında Yunanistan Kralı’na bir bağlılık belgesi imzalamalarını isteyen APOEL’e karşı çıkan Sol’cular tarafından kurulan kulübün devamcıları olarak görüyor.

Geçici Komite’nin de vurguladığı gibi, yeni kulübün üyeleri ilerici bir spor kulübü’nün yapması gereken her şeyi hayata geçirmeyi planlıyor.

Yeni kulübün, başkanın ve oy çokluğu sisteminin olmayacağı yatay örgütlenme modeli ile Sekreterler Kurulu tarafından yönetilmesine karar verildi.

Kurul, yönetimdeki görevlerine bağlı olarak, “Sekreter” ünvanını taşıyan 11 üyeden oluşuyor. Her sekreter, kulüp yönetimi için gerekli farklı sorumluluklar üstlenecek.
Üyelik bașvuru formlarında, her bireye yeni kulübe nasıl yardımcı olabilecekleri soruldu. Bu, her sekterin kendi sorumluluk alanıyla ilgili oluşturacağı özerk komitelerde üyelerin yer alması amacını tașımaktadır.

Kurul, kulübün faaliyetlerine kollektif bir şekilde karar verecek ve buna müteakip her komite kulüp için önemli olduğunu düșündüğü konularda serbest hareket ederek, tüm karar ve faaliyetleri için Kurul’un onayına gereksinim duymayacak.

Hata veya görevi kötüye kullanma durumunda, sıradan kulüp üyesi olan komite üyeleri sorumlu tutulmayacak. Bunun yerine sorumlu tutulup hesap sorulacak kişi ilgili sekreter olacak.

Bu nedenle yeni kulübün tüzüğü “güvene dayanan sorumluluk” olarak adlandırılan maddeyi içerir ki bu her sekreterin yasal yükümlülüğü olarak herhangi bir hatanın bedelini ödemesi anlamına gelmektedir.

Yeni kulüp ayrıca Kıbrıs’ta Türkçe konuşan Kıbrıslılar, göçmenler ve mültecilerle çalışmaya hazırlanırken, yurtdışında da benzer kulüpler ve örgütlerle çalışacak.

Yeni kulübün resmi kuruluşu, Kıbrıs futbol tarihine yeni bir sayfa açtı. Kıbrıs’ta tarihte ilk kez böyle bir adım atıldı. Fakat bu dünya çapında yeni bir şey değil. Yeni olan, belki de dünya çapında olan, katılanların sayısı, kapitalizme, ırkçılığa ve milliyetçiliğe karşı direniş ateşini canlı tutmanın tutkusudur.

“Futbol aracılığıyla, topluma sunabileceklerimizi göstereceğiz” kuruluş toplantısında Sekreterler Kurulu’nun verdiği söz oldu.

Kurucu üyeleri oluşturan Omonia taraftarları ise toplantının sonunda stadyumlarda atılan sloganları ve Omonia Marşı’nı haykırdılar.


Benzer Haberler

Buse Savaşkan İspanya’da birinci

Voice Kıbrıs Haber

3. Mehmet Alptürk Anı Rallisi yapılıyor

Voice Kıbrıs Haber

Baba-kız sprint rallisinde zirvede

Voice Kıbrıs Haber

Hala Sultan Futsal Takımı Türkiye finallerinde

TAK

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

Burhan Yetkili Anı Satranç Turnuvası’nda ödüller verildi

Voice Kıbrıs Haber