FeaturedKIBRIS

Kıbrıs enerji ve savunma konferansı gerçekleşti

Lefkoşa’nın güneyinde dün akşam “Enerji & Savunma” isimli konferans düzenlendi. Konferansta, “Savunma ve Enerji: Avrupa için Kritik Jeopolitik Zorluklar” başlığı altındaki konular aktarıldı.

Konferansta açılış konuşmasını Glafkos Klerides Enstitüsü Başkanı ve Dışişleri eski Bakanı Iouannis Kasoulidis yaparken, “Yunanistan – Kıbrıs Konrad-Adenauer-Stiftung” isimli Proje Direktörü Henri Bohnet da katılımcılara projeyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Konferansa Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs, İsrail ve Almanya’dan birçok isim de konuşmacı olarak katılıp “Enerjide Kilit Jeopolitik Zorluklar” başlığıyla sunum yaptı.

Kıbrıs Cumhuriyeti Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı Georgios Lakkotrypis, Yunan Parlamentosu Üyesi, Ulusal Savunma ve Dış İlişkiler Daimi Komitesi Sekreteri Tasos Chatzivasileiou, Kadir Has Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Güvenç, Barış İlerlemesi Araştırma Enstitüsü Araştırma Görevlisi Michael Tanchum Glafkos Clerides Enstitüsü Direktörü de konferansta yer aldı.

“Savunmada Kilit Jeopolitik Zorluklar” bölümünde ise Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanı Savvas Angelides, Avrupa Birliği Komitesi (EUMC) Genel Askeri eski Başkanı Michail Kostarakos, Michael Gahler’in Avrupa Parlementosu MEP Parlamento Asistanı Gerrit Schlomach ve Konrad-Adenauer-Stiftung Yunanistan & Kıbrıs Direktörü Moderatör Henri Bohnet konuyla ilgili sunum gerçekleştirdi.

(Voice of the Island)


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber