FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Cumhuriyeti-Yunanistan-Lübnan üçlü zirve tarihi için karar verildi

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in, Brüksel’deki AB-Arap Ülkeleri Birliği Zirvesi’ne katıldığı belirtildi.

Politis gazetesi ve diğer gazeteler, Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in, AB-Arap Ülkeleri Birliği(AB-LAS) toplantısında yaptığı açıklamalara yer verdiler.

Habere göre Hristodulidis, burada yaptığı konuşmada, AB üyesi ülke olarak Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, Doğu Akdeniz’in kalbinde olduğunu ve komşu ülkelerle tarihi ve geleneksel bağlarını koruduğunu ifade etti.

AB’nin bölgeye müdahil olmasını ve etkin faaliyete geçmesini, AB-Arap iş birliğini derinleştirmesine destek verdiklerini de ifade eden Hristodulidis, tüm farklılıklara ve anlaşmazlıklara rağmen, istikrarsızlığın bölgeyi sarstığı ve zorlukların daha baskıcı olduğu bir dönemde, göğüslemeye çağrıldıkları ortak zorluklara daha etkili ve ikna edici yanıtlar bulmak için hep birlikte çalışmaları gerektiğini söyledi.

Hristodulidis, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, Orta Doğu ve Körfez ülkeleriyle iş birliğinin geliştirilmesine verdiği öneme de vurgu yaptı.

KIBRIS CUMHURİYETİ-YUNANİSTAN-LÜBNAN ÜÇLÜ ZİRVESİ 10 NİSAN’DA

Öte yandan Fileleftheros gazetesi, Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in, AB-Arap Ülkeleri Birliği Zirvesi çerçevesinde bir araya geldiği Yunanistan ve Lübnan Dışişleri Bakanları ile üçlü görüşme tarihine karar verdiğini yazdı.

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrungalosve Lübnan Dışişleri Bakanı Gobran Bassil’in, üçlü zirvenin 10 Nisan’da Beyrut’ta gerçekleştirmesine karar verdiğini yazan gazete, Hristodulidis’in zirve çerçevesinde ayrıca Irak Dışişleri Bakanı Mohamed Al Hakim ve Katar Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sultan Saad Al-Moraikhi ile ayrı ayrı görüştüğünü de belirtti.

(TAK)


Benzer Haberler

Uyuşturucu hapları Türkiye’den KKTC’ye satmak için getirdiler

Voice Kıbrıs Haber

Hem maaş hem de iki emeklilik maaşı alan devlet yetkililerinin adı açıklandı

Voice Kıbrıs Haber

BRT Hayvanseverler Derneği 1. Genel Kurulu yapıldı

TAK

Hırsızlık çetesinin çaldığı bazı emareler halen bulunamadı!

Voice Kıbrıs Haber

Baf’ta polislerin otellere “komando baskınları” yapmasına tepki

TAK

Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler Fed’in faiz kararına çevrildi

AA