FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Cumhuriyeti Türkiye’ye kayıp kişiler konusunda işbirliği çağrısı yaptı

Kıbrıs Cumhuriyeti, Uluslararası Kayıp Kişiler Günü dolayısıyla Türkiye’ye bir kez daha çağrıda bulundu ve artık bu konuda işbirliği yapması, kayıp ailelerinin lehine ondan beklenen gerekli insani ve siyasi kararları almasını istedi.

Kıbrıs cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Müsteşarlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, kayıp kişilerle ilgili herhangi bir bilgiye sahip kişilerin yetkililere bildirmesi çağrısı yapıldı.

Basın açıklamasında, “Birleşmiş Milletler’in 30 Ağustos’u Uluslararası Kayıp Kişiler Günü olarak belirlemesinin, kayıp kişiler trajedisinin çözülmesi için işgal güçleri üzerinde, gerekli baskıyı yapacak herkesin hemen girişimde bulunmasının bir başlangıç noktası olmasına hizmet etmesi gerektiği” vurgulandı.

Ofis, her kayıp kişinin akıbetini belirlemek için çabaların yoğunlaştırılacağı konusunda da güvence verdi.

Mutabık kalınan kayıp kişiler listesine göre, Kıbrıs’ta, 1963-1964 toplumlar arası çatışmalar ve 1974’te 492’si Kıbrıslı Türk, 1508’i Kıbrıslı Rum olmak üzere 2000 kayıp kişi bulunuyor. Birçok kayıp kişinin kalıntısına ulaşıldı, kimlik tespiti yapıldı ve ailelerine teslim edildi.

Kaynak: Kıbrıs Haber Ajansı


Benzer Haberler

Uzmanından “endokrin bozucu kimyasallar” uyarısı

AA

İnşaat alanında ölü olarak bulunmuştu, polisten yeni açıklama!

Voice Kıbrıs Haber

Güçlüsoy “Yeni bir üniversiteden, yeni bir rapor istemesi kararı olumlu”

TAK

Rum Başsavcı Sayıştay Başkanını mahkemeye verdi

TAK

Adıyaman’daki aileler bugün dönüyor

TAK

Sahte para zanlılarının suçsuz olduğu ortaya çıktı!

Voice Kıbrıs Haber