FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Cumhuriyeti-İtalya ortak tatbikatı gerçekleştirildi


8 Şubat’ta 10 Şubat’a kadar Larnaka Limanı’nda devriye halinde bulunan İtalyan Donanması Firkateyn Virginio Fasan ile birlikte Kıbrıs Cumhuriyeti donanması ortak tatbikat gerçekleştirdi.

Larnaka limanında, 8 ila 10 Şubat tarihleri arasında bulunan İtalyan Donanması Fırkateyn’i, uluslararası hukuka uygun olarak Doğu Akdenizde devriye operasyonları yürüten ve İtalya’nın ulusal çıkarlarını koruyan İtalyan Donanması Fırkateyn Virginio Fasan tarafından yerleştirildi.

Bu bağlamda, Lefkoşa’daki İtalya Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, fırkateyn Kıbrıs Donanması ile ortak bir deniz askeri tatbikat yaptığı da ifade edildi.

İtalya Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, Virginio Fasan’ın Kıbrıs’ta bulunmasının İtalyan Donanması tarafından yürütülen “deniz diplomasisi” faaliyetlerinin bir parçası olduğu ve İtalya’nın önemli siyasi, diplomatik, ekonomik ve kültürel ilişkilere sahip olduğu bölge ülkeleriyle uluslararası iş birliği ve diyalog bağlamında gerçekleştiği ifade edildi.

Virginio Fasan’ın fırkateynin ziyareti, son birkaç ay içinde İtalyan gemilerinin Kıbrıs limanlarına yaptığı bir dizi ziyaretin ardından Kıbrıs’a yapılan son İtalyan gemisi oldu.

(Çeviri: Voice Türkçe Haberler)



Benzer Haberler

DİMED’in Bahar Kermesi’nin geliri Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne teslim edildi

TAK

Ralliciler Gönyeli’de yarışacak

Voice Kıbrıs Haber

Netanyahu’dan Hizbullah’a gözdağı

AA

Dev-İş ve PEO’dan ortak açıklama

TAK

Mario Nava’dan CTP’ye veda ziyareti

TAK

Balık yağı takviyesine dikkat!

AA