FeaturedKIBRISPolitika

“İşgal rejiminin enklavlarla ilgili aldığı kararı protesto edeceğiz”

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin işgal rejiminin Türk işgali altındaki bölgelerde ikamet eden Kıbrıslı Rumlara gönderilen insani yardımla ilgili kararına karşı gerekli girişm ve protestolarda bulunacağını söyledi.

Anastasiades, işgal rejiminin aldığı yasadışı önlemlerin Crans-Montana kasabasında Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması konusunda hangi tarafın iradesi olup olmadığını ispat ettiğini vurguladı.

Çarşamba günü düzenlenen bir etkinlik çerçevesinde basına açıklamada bulunan Anastasiadis, işgal rejimi tarafından alınan söz konusu önlemleri tamamen yasadışı önlemler olduğunu ve varılan anlaşmalara karşı olduğunu söyledi.

Anastasiadis, alınan söz konusu önlemler yaratılmak istenen iyi bir ortam bozduğunu ifade ederek,” Kıbrıs hükümetinin konu üzerinde protesto ve girişimlerde bulunacağını ve gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile New York’ta yaptığı görüşme sırasında bu kararın ele alınıp alınmadığıyla ilgili bir soruya olumlu yanıt veren Anastasiades,  “evet yaptığımız protestolar arasında idi” dedi

Anastasiades, Kıbrıs’ın ayrıca yazılı bir şekilde protestolarda bulunacağını; BM Güvenlik Konsey, Avrupa Birliği’nin üye ülkelerinin hükümet veya devlet başkanları nezdinde girişimlerde bulunacağını belirtti.

Anastasiadis, alınan söz konusu kararın salt Kıbrıs Türkleri tarafından alınan bir karar olmadığını, Türkiye’nin de etkisinin olduğu görüşünü ifade etti.


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK