FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Cumhuriyeti, Interreg Med ‘BlueIslands’ projesine katılıyor

Kıbrıs Cumhuriyeti Çevre Dairesi, Akdeniz bölgesindeki diğer 8 adadan 19 kurumla birlikte mevsimsel turizm nedeniyle kıyılarda üretilen atıkların azaltılması ile ilgili “Interreg Med “BlueIslands” isimli Avrupalı projeye katılıyor.

Kıbrıs Haber Ajansı’na konu üzerine açıklamada bulunan Kıbrıs Cumhuriyeti Çevre Dairesi Müdürü Athena Papanastasiou, söz konusu proje ile “Akdeniz adalarının karşı karşıya bulundukları ortak sorunlar ele alınıyor” dedi.

Athena Papanastasiou, projeye Kıbrıs Cumhuriyeti dahil, Malta, Hırvatistan, Sardunya, Sicilya, Girit, Rodos, Mikonos ve Mayorka adaları, iki ekonomik kurum, iki araştırma enstitüsü ve iletişim ile kaynak yönetimi ile ilgili bir uluslararası kurumunun katıldığını söyledi.

Papanastasiou, projenin 2016 yılı sonunda uygulamaya girdiğini ve üç yıl süren bir proje olduğunu ifade ederek, proje çerçevesinde bir dizi ölçümler yapıldığını; yüksek ve düşük turizm sezonunda her sekiz adadaki belli kıyılardan örnekler alındığını belirtti.

Kıbrıs hakkında Kıbrıs Haber Ajansı’na konuşan Bayan Papanastasiou, diğer adalardan alınan örneklerle kıyasla Kıbrıs’ın deniz atıkları konusunda büyük bir sorunla karşı karşıya olmadığını buna rağmen, “durumun daha iyi bir şekilde ele alınması” gerektiğine işaret etti.

Papanastasiou, devamla, Sunrise kıyı, Faros bölgesinde ve Baf’ın Timis bölgesinde plastik, cam ve metal geri dönüşüm kutularının yerleştirilmesi gerektiğine işaret ederek tüm otellerde geri dönüşüm kutularının yerleştirilmesi önemine işaret etti.

(CNA – Kıbrıs Haber Ajansı)


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber