FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu’ndan kayıplar konusunda eylem planı

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin, Türk makamlarından, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Kıbrıs’ın kuzeyindeki askeri bölgelere engelsiz bir şekilde erişimini güvenceye almalarını istediği haber verildi.

Haravgi gazetesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanmasının denetlenmesi çerçevesinde, Strazburg’da 12-14 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantının ardından dün yayımlanan kararda, daimi temsilcilerin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Türkiye aleyhindeki dördüncü devletlerarası başvurusuyla ilgili karar çerçevesinde, kayıplarla ilgili ortaya çıkmakta olan önemli insani konulara işaret ettiklerini yazdı.

Daimi temsilcilerin, Türkiye’nin komite toplantılarına katılmama kararından ötürü duydukları derin üzüntüyü belirterek, Türk makamlarını Bakanlar Komitesi’yle işbirliğinde bulunmaya çağırdıkları kaydedildi.

Gazete, Daimi Temsilcilerin, Türk makamlarının Kayıp Şahıslar Komitesi’ne, elle tutulur sonuçlar elde etmeyi sürdürmesi için, gereken her türlü yardımı sağlamasının acil olduğunu yinelediklerini de ekledi.

Fileleftheros ise habere “Ordunun Arşivlerini Açması İçin Türkiye’ye Baskı-Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Kayıp Şahıslar Komitesine Kayıplar ve Kayıp Kemiklerinin Taşınmasıyla İlgili Bilgi Verilmesini İstiyor” başlıklarıyla yer verdi.

Gazete, kayıplar konusunun Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Aralık ayında Strazburg’da gerçekleştirilecek bir sonraki görüşmesinde yeniden ele alınacağını ekledi.

KAYIPLARLA İLGİLİ EYLEM PLANI

Haravgi gazetesi başka bir haberinde ise, Kıbrıs Cumhuriyeti Bakanlar Kurulunun yakın zamanda kayıplar konusunda bir eylem planı ileriye götüreceğini yazdı.

Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanlık Komiseri Fotis Fotiu’ya dayanarak, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kayıplar konusuyla ilgili olarak, karar alma merkezlerinde güçlü bir diplomatik faaliyet üstlenmeye hazırlandığını belirten gazete, Fotiu’nun Rum Haber Ajansı KİPE’ye verdiği demeçte, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çalışmalarına destek belirttiğini, öte yandan Türk Ordusunun arşivlerine erişimle ilgili olarak ise, Komite’nin 3’üncü üyesi Paul Henri Arni’den daha dinamik bir tutum ortaya çıkmasını istediğini ekledi.

(TAK)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK