FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Cumhuriyeti-Bahreyn ilişkilerinde yeni sayfa

Kıbrıs Cumhuriyeti ve Bahreyn’in, müzakere edilen bir dizi devletler arası anlaşma üzerine anlaşmaya varılması için çalışmaların ve temasların yoğunlaştırılması konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi Kıbrıs Cumhuriyeti ile Bahreyn arasındaki bu kararın, Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in Bahreyn’e gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında alındığını yazdı.

Habere göre Hristodulidis, Bahreyn’in başkenti Manama’da Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife ile bir araya geldi.

Her iki bakan iki ülke arasındaki mükemmel ilişkileri, bu ilişkilerin daha da geliştirilmesi konularının yanı sıra bölgesel konuları ele aldı.

Gazete görüşme sırasında enerji alanında işbirliği için karşılıklı anlayış memorandumunun da imzalandığını, ayrıca 2019 yılı içerisinde Manama’da Kıbrıs Cumhuriyeti Büyükelçiliği açılması yönünde de isteğin dile getirildiğini yazdı.

Habere göre Dışişleri Bakanı Hristodulidis, Bahreynli mevkidaşına, Orta Doğudaki ülkeler arasında bölgesel işbirliğinin kurumsallaşmasını, bugünkü sıkıntıların aşılmasını hedefleyen ortak faaliyetler içerisinde bölgedeki ülkelerle AB ilişkilerin güçlendirilmesine vurgu yaparak Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, “üç eksenli dış politikası” hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Hristodulidis görüşmede ayrıca Bahreyn’e, çok uluslu “Nemesis” ve “Argonavtis” tatbikatlarına katılması davetinde de bulundu.

(TAK)


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber