FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Cumhuriyeti ara bölgedeki durumdan hoşnut değil

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, son Spitfire kafe olayından sonra Ara Bölge’de şekillenen durumdan hoşnut olmadığı, ancak bu dönemde “gerilim yaratmak veya tırmandırmak istemediği” haber verildi.

Politis “Spitefire’dan Sonra Hoşnutsuzluk… Ara Bölgedeki Duruma Dair Çözüm Arayışı” başlıklı haberinde, Kıbrıs Rum makamlarının “alınması gereken önlemler ve inisiyatifler üzerinde düşündüğünü ancak bu dönemde gerilim yaratmak veya tırmandırmak istemediğini” yazdı.

Gazete, Kıbrıs Cumhuriyeti’nde, Türk tarafının son bir buçuk yıldır ara bölgenin, Kıbrıs’ın kuzeyindeki ait parçalar addettikleri bölgelerinde “hareketlilik içerisinde olduğunu, bu hareketlerinin de BM Barış Gücü tarafınca etkin göğüslenmediği” düşüncesinin hâkim olduğunu belirtti.

“Ancak Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından önlem alınması kolay değil” ifadesini kullanan gazete özetle şöyle devam etti:

“Keza ara bölgedeki normalliğin idamesi UNFICYP’in (BM Barış Gücü) görevidir. Makamlarımızın bu dönemde istediği son şey gerilim yaratmaktır çünkü bu önlem alınmasını zorlaştırır. Keza UNFICYP’in görev süresinin uzatılmasına dair son kararında askerî konularda doğrudan istişare mekanizması ihdas edilmesinden söz ediliyor. Birleşmiş Milletler, tarafların önerilerini iletmek ve dinlemek için taraflarla temas edeceğini iletti.”

(TAK)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK