FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Cumhuriyeti AB’den muafiyet istedi

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, nüfusuna göre Avrupa ortalamasını yüzde 600’ü aşan çok sayıdaki siyasi sığınma başvurusuna sahip olması nedeniyle mültecilerin taşınması-yeniden yerleştirilmesi süreçleri konusunda AB’den muafiyet talep ettiği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, “AB’den Muafiyet İstedi-Mültecilerin Taşınması-Yeniden Yerleştirilmesinde Kıbrıs Sınırda” başlıklı haberinde, Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Kostas Petridis’in, başka ve ekonomik sorunlara neden olan artan mülteci akını nedeniyle bazı yanıtlar bulma girişiminde bulunduğunu yazdı.

Petridis’in, 9 Şubat’ta Brüksel’e bir mektup göndererek, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin taşınma-yeniden yerleştirme süreçlerinden muaf tutulmasını talep ettiğini yazan gazete, söz konusu mektubun, ilgili AB Komiseri Dimitris Avromopulos’a gönderildiğini belirtti.

Habere göre, Avromopulos ise 26 Şubat tarihli yanıtında, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bu süreçlere ilişkin hukuki bir yükümlülüğünün bulunmadığını, bunun,  gönüllülük esasında yapıldığını ifade etti.

Gazete, Avromopulos’un yanıt mektubunun ayrıntılarına geniş bir şekilde de yer verdi.

(TAK)


Benzer Haberler

Elazığ’da 4 büyüklüğünde deprem

TAK

Meteoroloji Dairesi’nden denizler ve karada fırtınamsı rüzgar uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Devlet Piyangosunun büyük ikramiyesi teslim edildi

TAK

Teknik komiteler çalışmıyor

Voice Kıbrıs Haber

Rüzgarın yer yer fırtınamsı esmesi bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (3 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber