FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Barış Konseyi Genel Sekreteri hayatını kaybetti

Kıbrıs Barış Konseyi (KBK) Genel Sekreteri Fanis Hristodulu’nun hayatını kaybett.

Kıbrıs Barış Konseyi Hristodulu’nun vefatı nedeniyle yayınladığı taziye mesajı şu şekilde:

“Kıbrıs Barış Konseyi (KBK) Genel Sekreteri Fanis Hristodulu’nun vefatından dolayı derin acı ve kederini ifade etmektedir. Fanis Hristodulu barış ve sosyal adalet mücadelesinde sonuna kadar inançlı bir mücadeleci oldu.

KBK’nin 2017 Temmuz’unda gerçekleştirilen son kongresinden itibaren barış hareketine Genel Sekreter olarak hizmet etti. Fanis Hristodulu Dünya Barış Konseyi çerçevesinde gerçekleştirilen uluslararası faaliyetlerde ve organizasyonlarda ve aynı zamanda Kıbrıs-Yunanistan-Türkiye barış hareketlerinin üçlü buluşmalarında KBK’yi temsil etti. Görev süresi boyunca emperyalist saldırganlığın kurbanı olan Suriye, Venezuela, Filistin ve daha nice ülkenin halklarıyla dayanışma ifadesi olarak önemli savaş karşıtı etkinliklerin ve eylemlerin organizasyonuna katkıda bulundu. 2018 yılında Ağrotur’daki Britanya Üslerine gerçekleştirilen 8. Kıbrıs Barış Yürüyüşü’nün organizasyonu dönüm noktasını teşkil etti.

KBK Fanis Hrsitodulu’nun ailesine, eşi Emiliya Michailova’ya, kızları Polina ve Yeorgiya’ya ve tüm yakınlarına en içten taziyelerini sunmaktadır.

KBK Başkanı Stelyos Sofoklis’in de konuşacağı cenaze törenine Dünya Barış Konseyi Genel Sekreteri Tanasis Pafilis, Uluslararası Yumuşama ve Barış İçin Yunan Komitesi Başkan Yardımcısı Nikos Zogas ve KBK Sekreteryası katılacaktır.

Cenaze töreni yarın, Cuma günü saat 15.00’te Aradippu’daki Apostolos Lukas Kilisesi’nde yapılacaktır. Aile saat 14.00’ten itibaren taziyeleri kabul edecektir.”

Voice of the Island / Mail


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK