FeaturedKIBRIS

Kıbrıs Arkadaşlık Programı için başvurular açıldı

İki toplumlu Cyprus Friendship Programme / Kıbrıs Arkadaşlık Programı (CFP) için bu yılki online başvurular açıldı.

“Bölünmüş bir ülkede BİRLEŞEN insanlar” sloganı ile iki yıllık sürede tamamlanan programın birinci yılında 1 haftalık iki toplumlu Agios Nikolaos, Baf (Esentepe) Kampı ve ikinci yılında ise 1 aylık Amerika programı mevcut.

Programa başvurabilmek için katılımcı gençlerin 15 – 17 yaşlarında olması, önünde Kıbrıs’ta geçireceği en az 1 eğitim-öğretim yılının bulunması ve en az anne ya da babasından birinin Kıbrıslı olması gerektiği kaydedildi.

Daha detaylı bilgi ya da konu ile ilgili sorular için 21 Şubat Cuma günü, saat 17:30 – 19:30 arası Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Lokalinde, program koordinatörleri tarafınca halka açık bir bilgilendirme toplantısı yapılacağı belirtildi.

Son başvuru tarihi 24 Şubat 2020 olan program için yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Programın sunmuş olduğu zengin, unutulmaz, eğlenceli, düşündüren ve öğreten aktivitelerle, gençlerimiz barış kültürü ve liderlik becerileri hakkında bilgiler alıyorlar, Kıbrıs’a ve dünyaya olan bakış açıları genişliyor, hayatlarında ilk kez Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk arkadaşlara sahip olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorlar ve de kazanmış oldukları yeni deneyimler ve kurmuş oldukları iki toplumlu arkadaşlık bağları ile Kıbrıs’ta barışa ve Kıbrıslıların arkadaşlığına katkılar koyuyorlar.”

Programa başvurmak için tıklayın

(Voice of the Island)

 


Benzer Haberler

Başbakanlık Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi Heyeti Ankara’da temaslarda bulundu

TAK

HTKS’den Ercan’da grev uyarısı!

Voice Kıbrıs Haber

Maviş: “Sorunun değil çözümün parçası olma siyasetini sürdüreceğiz”

Voice Kıbrıs Haber

Büyükkonuk Eko Gün bu pazar

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (30 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün sağanak bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber