FeaturedKIBRIS

Kıb-Tek konusunda çalışmalar sürüyor

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek)şu anki görüntüde sürdürülebilir olmakta büyük sıkıntı yaşadığını belirterek, kurumun borç yükünün hafifletilmesi için çalışmaların da sürdüğünü kaydetti.

Kıb-Tek hakkında bir soru üzerine Sucuoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un göreve geldiği günden bu yana mesaisinin yüzde 75’ini Kıb-Tek’e ayırdığını kaydetti.

Kıb-Tek’le ilgili süreci anımsatan Sucuoğlu, şu anda mazot sıkıntısı yaşanmadığını iletti.

Kıb-Tek’in şu anki görüntüde sürdürülebilir olmakta büyük sıkıntı yaşadığını dil getiren Sucuoğlu, kurumun borç yükünün hafifletilmesi için çalışmaların da sürdüğünü kaydetti.

Sucuoğlu, şu aşamada özelleştirme gibi bir düşünceleri olmadığını dile getirdi, kurum için uzun vadeli bir plana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yine sorular üzerine önümüzdeki günlerde tüp ve akaryakıta yapılması planlanan indirimlere işaret Sucuoğlu, tüm imkanların halkın yaşamını kolaylaştırmak için kullanıldığını ifade etti.

Dövizin düşmesiyle birlikte fiyatlardaki düşüşün bir süre alacağını anımsatan Sucuoğlu, ekmek fiyatları konusunda da ilgili tarafların iyi niyetine dayanan bir çalışma sürdürüldüğünü anlattı.


Benzer Haberler

Sinan Kuvvet yaşamını yitirdi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa ve Girne’de kaza: 2 sürücü tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

KKTC İzci Liderleri Derneği kuruluşunun 1. yılını “çadırlı kamp” etkinliği ile kutluyor

TAK

Meclis Genel Kurulu sıralarını dolduran çocuklar temsili toplantıda çocuk haklarını konuştu

TAK

Brent petrolün varil fiyatı 83,85 dolar

TAK

Girne Belediyesi’nden İkinci Bahar üyelerine doğum günü ziyareti

TAK