FeaturedKIBRIS

Kıb-Tek: “Elektrik üretiminde bir sıkıntı yok”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Müdürü Dalman Aydın Ülkede dünden beri etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle lokal arıza kaynaklı 1-2 kesinti dışında ana elektrik hatlarında bir sıkıntı bulunmadığını söyledi.

Güneşköy’de direk ve hat kopmasından dolayı bölgeye 2.00’den bu yana elektrik enerjisi verilemediğini kaydeden Aydın, Geçitköy’de de dün akşam saatlerinde meydana gelen sel nedeniyle dar bir alanda elektrik kesintisi yaşandığını belirtti.

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Aydın, Güneşköy ve Geçitköy dışında yaşanan elektrik kesintilerinin bölge bölge, lokal arızalar olduğuna işaret ederek, ekiplerin gereken müdahaleleri yaptığını söyledi.

Aydın, Güneşköy’de kötü hava şartları nedeniyle direk ve hat kopması yaşandığını, ekiplerin müdahalesinin devam ettiğini ve bir iki saate kadar çalışmaların tamamlanacağını belirtti.

Geçitköy’de de sele bağlı bir arıza yaşandığını ve dar bir alana elektrik verilemediğini kaydeden Aydın, arızaya akşam saatlerinde müdahale edemeyen ekiplerin bu sabah itibarıyla çalışmalara başladığını ve 1-2 saate kadar tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Aydın, elektrik üretiminde de sıkıntı bulunmadığını ve ana elektrik hatlarında bir sıkıntı bulunmadığını belirtti.


Benzer Haberler

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK

Hristodulidis “Türkiye’nin artık iki devleti değil egemen eşitliği desteklediği söylentileri doğru değil”

TAK

Von Der Leyen “Bütün AB Kıbrıs sorununda Güney Kıbrıs’ın tarafında”

TAK

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber

Birçok bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Türkiye ve Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

AA