FeaturedKIBRIS

KIB-TEK çalışanının avukatı hırsızlık iddialarını reddetti!

(Kamalı Haber)- Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK), Girne’deki tesisinden yaklaşık 700 kg çıplak kablo ile 180 kg boyun bağı çalınmasıyla ilgili tutuklanan Kurum çalışanı ile suçla bağlantılı tutuklanan şahıs dün mahkemeye çıkarıldı.

Girne Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Dağdelen olguları aktardı.

Polis,  18 Ocak 2024 tarihinde Girne’de, Cumhuriyet Sokak’taki Kıb-Tek’e ait tesis içerisinde bulunan kilitli konteynerin kilidi kırılarak hasara uğratıldıktan sonra konteynerde muhafaza edilen yaklaşık 700 kg. ağırlığında çıplak kablo ile 180 kg ağırlığında boyun bağı çalındığını söyledi.

Polis, yapılan soruşturma sonucu ambar sorumlusu ile bir kişinin tutuklandığını belirtti.

Polis memuru, çalınan kablolardan 689 kilosunun Esentepe’de bir hurdacıya 103 bin TL’ye satıldığını belirlediklerini açıkladı.

Polis, hurdacı şahsın ifadesinin alındığını,  kablolarla ilgili pazarlığı ambar sorumlusu ile satış işlemlerini ise diğer şahıs  ile yaptıklarını ifade etti.

Mobese kameralarını incelediklerini, iki zanlının kırmızı bir arabayla olay yeri yakınlarında görüldüğünü kaydeden polis,  ambar sorumlusunun evinde yapılan aramada kablo kesmekte kullanılan bıçkı bulunduğunu söyledi. Polis, zanlıların cep telefonlarının incelendiğini, kablolarla ilgili mesajlar tespit ettiklerini açıkladı.

Polis, diğer şahsın  ifadesinde birlikte elektrik işleri yaptığı ustası olan ambar sorumlusunun anahtarlarını aldığını söylediğini aktardı.

Polis, diğer şahsın kabloları satması için hurdacıyı da ambar sorumlusunun  bulduğunu söylediğini açıkladı.

Olayla ilgili temin edilen 14 kamera görüntüsünden 13 tanesini incelediklerini, 10 ifade aldıklarını kaydeden polis, alınması gereken başka ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu dile getirdi.

Polis, ayrıca suçla bağlantılı aranan bir şahıs daha olduğunu ifade ederek, zanlıların 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı ambar sorumlusunun avukatı ise iddiaları reddederek, diğer şahsın müvekkili ile elektrik işleri yaptığını,   kabloları onun çaldığını söyledi.

Aktarılan olguları değerlendiren Yargıç Evren Mürsel zanlıların 5 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

 

 

 

 


Benzer Haberler

YDP 4. Kurultayı yapılıyor. Arıklı ve Atalay başkanlık için yarışıyor

TAK

Güney Kıbrıs’ta organize suç örgütlerinin sayısı 10’dan fazla

TAK

Alkollü sürücülerin neden olduğu kazalar ucuz atlatıldı!

Voice Kıbrıs Haber

1 sürücü tutuklandı, 27 araç trafikten men edildi

Voice Kıbrıs Haber

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yarın toplanacak

TAK

11 bin sterlin ve 180 bin TL çalan kadın tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber