FeaturedKIBRIS

Kayıpların kemikleri bulundu

kayıp

Kayıpları Araştırma Komitesi Kıbrıs Rum temsilcisi Nestoras Nestoros, KHA’ya yaptığı açıklamalarda, perşembe günü, Saint Hilarion askeri bölgesinde, Kayıpları Araştırma Komitesi (KAK) tarafından yapılan kazı çalışmaları çerçevesinde, kemikler bulunduğunu doğruladı ve kemiklerin, bir fırının kuzey bölümünde bulunduğunu ve alanda ayrıca yakın geçmişe ait kemiklerin de ortaya çıktığını söyledi.

“Burası askeri bir bölgedir” diyen Nestoras, çok sayıda kemik bulundu mu? Sorusuna, “kazılar henüz ilk aşamada bulunuyor” yanıtını verdi.

Nestoros, şu an Kuzey Kıbrıs’ta Ammohosto, Karava, Ay Demet, Ayia İrini, Vouni, Galatia gölü, Saint Hilarion, Neo Chorio Kithreas, Athalassa ve Konia’da da kazılar gerçekleştirildiğini açıkladı.

New York’ta BM arşivlerinin, iki Kıbrıslı araştırmacı ve bir de KAK üyesi tarafından incelenmesiyle ve üç KAK üyesinin BM yetkilileri ile görüşmeleriyle ilgili olarak, Nestoros, hedefin edinilen bilgilerin ve arşivlerde ulaşılan verilerin, kayıp kişilerin muhtemelen gömülü yerlerin bulunması konusunda değerlendirilmesi olduğunu söyledi.

KAK’nın karşı karşıya bulundukları sorunların çözümünde BM’rin oynayabilecek role de değinen Nestoros, bunların, 2017-2020 stratejik planlamaya kaydedildiklerini ve siyasi düzeyde çözülebileceklerini vurguladı.

“Mademki KAK tek başına bunları çözemiyor, o zaman bu sorunların çözülmesi, siyasi yönetim gerektirir. BM buna yanıt veriyor ve bu yönde adımlar atılmaktadır”.

Nestoros davamla, “BM’den, olası gömü yerleri olabilecek belli alanlarla ilgili uydu fotoğrafları bulmak için bize yardım etmelerini istedik”.

“Hedefimiz, yeni teknolojileri ve en iyi şekilde değerlendirebilmektir ve bu nedenle ofisim Kıbrıs Teknoloji Üniversitesi TEPAK ile bir Protokol imzaladı.”

Kaynak: HABER KIBRIS


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber