FeaturedKIBRIS

Kayıp Şahıslar Komitesi Çalışanları Sendikası Resmen Kuruldu

Bizler, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Kıbrıslı Türk Üye Ofisi’nde hizmet alımı sözleşmesi ile çalışan kırk beş emekçi, 13 Mart 2017 tarihinde Sendika Mukayyidi’ne Kayıp Şahıslar Komitesi Çalışanları Sendikası’nın kurulması için başvurmuştuk. 2006’dan beri devam eden “Genel Kazı, Kimlik Tespiti ve Kalıntıların İadesi” projesinde, hizmet alımı gibi net bir statüsü olmayan yıllık sözleşmelerle emek veren vermekte olan bizler; güvencesiz çalışma koşullarını kaldırmak ve iyileştirilmiş özlük hakları için mücadele vermeyi hedeflemekteyiz. Bizler, hem kamuda hem özelde her çalışanın sendikalı olmasının ve emek mücadelesinde haklarını savunacak sendikalaşmanın son derece gerekli olduğunu düşünüyoruz. Buna ilaveten, proje süresince biriken deneyimlerimizin proje sonrasında ülkemizde ve bölgemizde değerlendirilebilmesi için bir çözüm bulunması konusunda da mücadele vereceğiz. Bugüne kadar kamuda örgütlü başka bir sendikaya başarısız üye olma girişimlerimizin yanında, farklı hükümet dönemlerinde, çeşitli makamlarla görüşmeler gerçekleştirip sesimizi duyurmaya çalışmıştık. Bu anlamda, bizler için yeni bir umut olan, Kayıp Şahıslar Komitesi Çalışanları Sendikası, Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından resmen kurulmuş oldu. Bizler, bugün Sendika Mukayyidi Kemal Can’dan resmi kuruluş belgemizi teslim aldık.

İlk olarak, Sayın Cumhurbaşkanı’nı “Genel Kazı, Kimlik Tespiti ve Kalıntıların İadesi” projesindeki maddi, manevi ve politik desteğine teşekkür etmek, çalışmalarımızla ilgili bilgilendirmek ve sorunlarımızı paylaşmak üzere görüşmeyi istiyoruz.

Kayıplar konusu ülkemiz için oldukça hassas, insani ve önemli bir konudur. Bu acılı bekleyişi sonlandırabilmek, ailelere ziyaret edebilecekleri bir mezara kavuşturabilmek için özveri ile çalışmaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki, geçmişte acıların yaşandığı bu adada huzur ve barış dolu bir geleceği kayıplarımızın bulunması ile sağlayacağız. Temennimiz, ülkemizdeki tüm kayıpların en kısa sürede bulunmasıdır. Kayıp Şahıslar Komitesi Çalışanları Sendikası, kayıpların bulunması ve kayıplar konusunu görünür kılmak ve insani boyutunu anlatmak için çeşitli çalışmalar, kampanyalar düzenlemeyi ve girişimlerde bulunmayı da hedeflemektedir. Özelde Kayıp Şahıslar Komitesi çalışanlarına, genelde de ülkemiz sendikal mücadelesine yeni bir nefes olabilmeyi umuyoruz.

Kayıp Şahıslar Komitesi Çalışanları Sendikası

Okan Oktay

 


Benzer Haberler

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Palmas “Halkın endişe etmesine gerek yok”

TAK