FeaturedKIBRIS

Kayıp şahıslar için 2,6 milyon Euro’luk destek verildi

Avrupa Komisyonu, Kıbrıs’taki Kayıp Şahıslar Komitesi’nin (KŞK) çalışmalarına destek olmak üzere Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile 2,6 milyon Euro değerinde bir anlaşma imzaladı.
Komisyon tarafından yapılan açıklamada, UNDP ile yapılan bu anlaşmanın , Avrupa Komisyonu’nun Kıbrıs’ta barışın inşası ve uzlaşı çabalarına yönelik güçlü bağlılığını ortaya koyan 15. katkı anlaşması olduğu belirtildi.
AB’nin Kıbrıs Türk toplumuna yönelik Yardım Programı aracılığıyla sağlanan yeni mali yardımın, KŞK’nın kayıp şahısların bulunması, kimliklerinin tespit edilmesi ve ailelerine teslim edilmesi çabalarına katkıda bulunacağı kaydedildi.
Avrupa Komisyonu’nun, Kayıp Şahıslar Komitesi’nce yürütülen çalışmaların her aşamasında görev alan Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk bilim insanlarından oluşan iki toplumlu ekibin çalışmalarını desteklediği ifade edilen açıklamada “Bu faaliyetler, karşılıklı hissedilen kaygıların daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunmakta ve Kıbrıs toplumları arasında iş birliğini teşvik etmektedir. Ayrıca, adada uzlaşıya yönelik genel çabaların önemli bir unsuru olarak kayıp şahısların ailelerine yardımcı olmaktadır” denildi.


Benzer Haberler

Sahte pasaportu 10 bin Euro karşılığında temin etti!

Voice Kıbrıs Haber

Paskalya nedeniyle 60 mahkuma başkanlık affı

TAK

Önümüzdeki günlerde yağmur bekleniyor, sıcaklık düşecek

TAK

Denetimlerde 7 kişi tutuklandı, 68 araç trafikten men edildi!

Voice Kıbrıs Haber

Girne Polis Müdürlüğü’ne ait telefon hatları arızalı

TAK

Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruplara müdahale edildi

AA