FeaturedKIBRISKültür Sanat

KAÜ, Çağlayan Çocuk Yuvası’ndaki çocuklara film keyfi yaşattı

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından “Proje Kültürü” dersi kapsamında film etkinliği düzenlendi.

Çağlayan Çocuk Yuvası’ndan gelen 2,5 ile 11 yaş arasındaki çocukların katılımıyla, Lefkoşa Arabahmet bölgesinde bulunan Arabahmet Kültür Evi Amfi’de “Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı 2” isimli animasyon film izlendi.

“Her gün işe veya okula gittikten sonra evcil hayvanların yaşadığı hayatı” konu alan animasyon film, Arabahmet Kültür Evi’nde çocuklarla birlikte mısır eşliğinde izlendi. Film bitiminde Arabahmet Oyuncak Müzesi gezdirilerek çocuklara ara öğün verildi.

Proje kültürü dersi kapsamında yapılan bu etkinlikle ilgili ders sorumlusu Öğr. Gör. Merve Akgül; “öğrencilerimle birlikte bizlerin geleceği olan çocuklarımızla güzel bir gün geçirmek istedik. Mevsim kış olduğundan dolayı onlar için yapılabilecek en iyi aktivitenin sinema olduğunu düşündük. Bu doğrultuda Arabahmet Kültür Evi’nde sinema salonu yaratmaya çalışarak, güzel bir gün geçirdik. Bu etkinliği sürekli bir hale getirerek, Çağlayan Çocuk Yuvası’ndaki çocuklarla daha fazla vakit geçirme niyetindeyiz.” dedi.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Gökçe Keçeci ise; “Çağlayan Çocuk Yuvası’ndan gelen çocuklara ev sahipliği yaparak, onları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek bu tür etkinliklere ağırlık verileceğini” dile getirdi.

Geçirilen süre zarfından mutlulukla ayrılan çocukların her birine çıkışta balon hediye edildi.

(Voice of the Island – KAÜ)


Benzer Haberler

Eylem “Okullarımızda 35 müdür muavini, ve 11 müdür eksik”

TAK

Altın fiyatları yatay seyrediyor

NTV

Bir kaza daha… Motosiklet sürücüsü yaralandı!

TAK

Hristodulidis, Ursula von der Leyen’le birlikte Lübnan’a gitti

TAK

Ağır koku gelen evden 12 ton çöp çıktı

NTV

Nöbetçi eczaneler (2 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber