FeaturedKIBRIS

Karpaz Piskoposu “Dini mekânlara saygı gösterilmeli”

Karpaz Piskoposu Christoforos, Dipkarpaz’da bulunan Apostolos Andreas Manastırı’nın karakterinin değişmemesi gerektiğini, Ada’daki her iki tarafın da birbirlerinin dini mekânlarına saygı göstermeleri gerektiğini belirtti.
Karpaz Piskoposu, “Bizim Larnaka’daki Hala Sultan Camii’ne saygımız ve dua edilen bir yerin karakterinin ve etrafındaki bölgenin başka bir şeye dönüşmesini istemediğimiz gibi aynı şeyi, Apostolos Andreas Manastırı için de istiyoruz” dedi.
Piskoposu Christoforos, Apostolos Andreas Manastırı’nda iki odanın, küçük bir camiye (mescit), bir ibadet yerine dönüştürülmesi haberlerinden sonra Kıbrıs Haber Ajansının (KHA) sorularını yanıtladı.
Haberleri yorumlaması istenen Karpaz Piskoposu Christoforos, konunun bir cami yapılmasıyla ilgili olmadığını, bunun geniş araba parkı alanı yakınında, Manastırın kuzeybatısındaki binanın seyyar satıcıların kullanımı için restorasyon çalışmalarının ilk aşamasında restore edilen odalarla ilgili olduğunu söyledi.
Seyyar satıcıların oraya geçmeyi reddettiklerini, bu odalara halı konularak Manastırı ziyaret eden Müslümanların ibadet etmelerinde kullanılacağının görüldüğünü belirtti.
Bunun, kendilerinin tepkilerini ölçmeyi amaçlayan bir hareket olabileceğini ifade eden Piskopos, yıllardır normal bir cami yapacaklarını söylediklerine dikkat çekti.
Vakıflar Dairesi Müdürü’nün “kilisenin bu hareketten dolayı şikayeti yoktur” açıklamasını yorumlaması istenen Karpaz Piskoposu, bu konuda bilgilendirilmediklerini, bir kararın açıklanmasının danışma anlamına gelmediğini söyledi ve şöyle devam etti:
“Bizim Larnaka’da bulunan Hala Sultan Camiine saygı gösterdiğimiz, bir ibadet yeri veya etrafındaki bölgenin karakterinin olduğundan başka bir şeye dönüşmesi gibi, bir Müslüman camii olmasını istemeyiz, Manastır için de aynısını isteriz.”

PİSKOPOS HAFTAYA MANASTIRI ZİYARET EDECEK
Karpaz Piskoposu, Apostolos Andreas Manastırının kiliseye ait, Manastıra ait, karakterinin değiştirilmemesi gerektiğini vurguladı; “İki taraf dini mekânlara saygı göstermelidir. Bu bizim birarada yaşamamıza yardımcı olacaksa, onları yüzyıllardır oldukları gibi korumamız gerekmektedir. İki taraf yanlış anlaşılmamak ve gerginlikten kaçınmak için dini konulara saygı göstermelidir.Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunmasını bekleyerek bir arada yaşamaya devam etmelidir.”
Söz konusu odaların Manastır misafirleri için misafir odaları olduğunu belirten Piskopos, pazartesi veya salı günü Manastırı ziyaret edip durumla ilgili şahsen bilgi alacağını kaydetti.
( Kaynak : KHA)


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber