FeaturedKIBRIS

Karavan sorunlarına yasal çözüm!

Cumhuriyet Meclisi gündemine getirilen 5 tasarı, Resmi Gazete’de yayımlanarak halkın bilgisine sunuldu. Tasarılarla ilgili görüş ve önerilerin yirmi gün içinde yazılı olarak Meclis Başkanlığı’na iletilmesi istendi.

Karavan Alanları Yasa Tasarısı, ülke sınırlan içerisinde doğal ekosisteme ve çevreye duyarlı, toplumun çeşitli dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak, turistik hareketlere imkan vermek maksadıyla karavan alanlarının belirlenmesi, planlanması, izinlendirilmesi, geliştirilme, işletilmesi, işlettirilmesinin sağlanmasını amaçlıyor.

Deniz kıyılarında plansızca konuşlanan, denetimsiz ve kontrolsüz şekilde dağılan, çevre ve görüntü kirliliğine sebep olan karavanların izinsiz, işgalci ve yasal olmayan şekilde konaklamalarından ortaya çıkan rahatsızlıkların giderilmesi amacıyla hazırlanan tasarıda, karavanın insanın yaşamını idame ettireceği sürekli yaşanan bir ev veya konut olarak değil de; iş yoğunluğundan ve stresinden uzaklaşmak için; tatil, spor, dinlenme ve doğada huzur bulma amaçlı kullanılması gerektiği vurgulanıyor.

Karavan Alanları Yasa Tasarısı, mevzuat eksikliği nedeniyle yaşanan sorunların giderilmesini, gayrıyasal karavan alanlarının önlenmesi, çevre ve görüntü kirliliğine sebebiyet vermeyecek şekilde karavanların bakanlar kurulunca emirnameyle belirlenecek alanlara taşınması ve izinlendirilmesini de düzenliyor.

(TAK)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber