FeaturedKIBRIS

Kaptan: Biz eylemlerden vazgeçmeyeceğiz

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Sendika Yürütme Kurulu Üyesi’nin, Kıbrıs Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu tarafından görev yerinin değiştirildiği gerekçesiyle Başbakanlık önünde eylem yaparak, bu durumu protesto etti.

Başbakanlık önündeki eylemde basına açıklamalarda bulunan Sendika Başkanı Ahmet Kaptan,Nisan 2017’de yapılan istihdamların bankanın personel tüzüğüne uymadığını ifade iddia etti.

Başbakanlık önünde bir açıklama yapan Kaptan, bu sebeple, bir yazı yazarak, Kıbrıs Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanı’ndan açıklama talep ettiklerini söyledi.

Örgütlü oldukları Vakıflar Bankası’nın şu anki parlak günlerini yaşama sebebinin, yıllardan beridir özverili bir şekilde çalışan personel ve idareciler olduğunu vurgulayan Ahmet Kaptan, “ Bu nedenle de orada yaşanan herhangi bir sıkıntı bizi yürekten yaralar. Biz bu konuyu açıklamaya çalışırken, malesef Banka Yönetim Kurulu Başkanı’nın konuyu kişiselleştirerek, oradaki Toplu Sözleşmeler Sekreterimizin yerini değiştirmiştir.” İddiasında bulundu.

Sendika Başkanı Kaptan, “Umarım bu adım düzeltilir ve bundan sonra yapacaklarımızı yapmayız. Çünkü biz eylemlerden vazgeçmeyeceğiz.” Diye konuştu.

Kaptan’ın açıklamasının ardından Sendika Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Muzaffer Sevim basın açıklamasını okudu.

Açıklamada, Kıbrıs Vakıflar Bankası’nın kurulduğu günden bu yana istihdamların, ilgili dönemin banka yönetmeliklerine göre gerçekleştirildiği, ancak 27 Nisan 2017 tarihinde yapılan istihdamların yönetmeliklere aykırı olduğu belirtildi.

Açıklamada, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası olarak, 3 Mayıs 2017’de Banka Yönetim Kurulu’na konuyla ilgili olarak gönderilen yazının, Banka Yönetim Kurulu Başkanı tarafından kişiselleştirilmesi ve hiçbir gerekçe göstermeden personelin görev yerinin değiştirilmesi eleştirildi ve sergilenen bu tutum kınandı.

Basın açıklamasında, Banka Yönetim Kurulu Başkanı’na konuyla ilgili endişelerini yineleyerek, alınacak olan sonuca göre KTAMS olarak hukuk yoluna başvuru haklarını da kullanacakları ifade edildi.
Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK