FeaturedKIBRIS

Kapalı Maraş’ta fotoğraf çeken 3 kişi tutuklandı!

Kapalı Maraş bölgesinde 3 gün önce,  3 üniversite öğrencisinin, fotoğraf çektikleri için tutuklandığı belirtildi.

Güney’den Kuzey’e geçen 2’si Litvanyalı, 1’i de Polonyalı olan  Vladislaus Filipous, Rihards, Ostravskis ve Kaja Victoria Mizera’nın  Güney Kıbrıs’taki bir üniversitede öğrenim gördükleri kaydedildi.

Kapalı Maraş’ta fotoğraf çekmelerinin yanı sıra bazı evlerden de eşya aldıkları iddia edilen öğrencilerin yarın askeri mahkemeye çıkarılacakları gelen bilgiler arasında.

ÖZERSAY’IN AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kapalı Maraş’ta askeri bölgeye girdikleri gerekçesi ile tutuklu bulunan kişiler hakkında açıklama yaptı.

Konun bilgilerine gelmesiyle ilgili Konsolosluklarla iletişime geçtiklerini kaydeden Özersay; ‘konsolosluk yetkilileri ile tutukluların tutuklu bulundukları ortamda görşebilecekleri şartların oluşturulduğunu’ kaydetti.

3 kişi hakkında getirilen suçlamanın ‘askeri yasak bölgeyi görüntülemenin yanı sıra yasak bölgeye girmeleri ve bazı eylemlerini’ içerdiğini aktaran Özersay; ‘normal kurallar neyse herkese nasıl uygulanırsa o şekilde uygulanmaktadır’ dedi.

Özersay, Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı’nın mahkemenin erkene alınması yönünde girişimi olduğu ve Tutuklu 3 kişinin yarın mahkemeye çıkartılacağı bilgisine de paylaşarak, ‘ancak kararı KKTC mahkemeleri verecektir, tahminimiz yarın bir karar üretilecektir’ ifadelerini kullandı.


Benzer Haberler

Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Palmas “Halkın endişe etmesine gerek yok”

TAK

Gençler polise molotof kokteyli ve taşla saldırdı

TAK

Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını açıkladı

AA

İTT Zirvesi başladı

TAK

Narkotik köpeği geçit vermedi!

Voice Kıbrıs Haber

İMO İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı’nın sonucunu açıkladı

Voice Kıbrıs Haber