FeaturedKIBRIS

Kanatlı ve Çeler’den Berova’ya ‘yasa’ tepkisi

Çanakkale kampı ve kampta yaşanan olaylar üzerinden Eğitim Bakanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Doğuş Derya arasında yaşanan gerilime Murat Kanatlı ve Zeki Çeler de dahil oldu.  Kanatlı ve Çeler, Berrova’nın Doğuş Derya’ya cevaben yazdığı yeminli mesajı eleştirdi.

‘Çok sıkıştırmayın, şimdi İstiklal Marşı’na geçer’

Murat Kanatlı sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mesajında “ Böylesi bir metnin vekil yemini diye okunmaya zorlanması mantık dışı ama metne böylesi atıflar yapan biri, bir yandan bunlara aykırı iş üstüne iş üretir…” diyerek Berova’yı eleştirdi.

Murat Kanatlı: Bir bakana soru soruluyor, vekil yemini ile cevap veriyor, çok sıkıştırmayın gendini de şimdi istiklal marşına geçer, daha da sıkıştırsanız devreleri yanabilir… Böylesi bir metnin vekil yemini diye okunmaya zorlanması mantık dışı ama metne böylesi atıflar yapan biri, bir yandan bunlara aykırı iş üstüne iş üretir… Bakanlar kurulunun onlarca kararı hukuğun üstünlüğüne aykırı değil? Din işler Dairesi yasa değişikliği laikliğe aykırı değil? TC ile imzalanan protokoller egemenliğe karşı değil? Asgari ücret sosyal devlet anlayışına uygundur? Yani soruları uzatmak mümkün da çok soru sorup Berova’nın devreleri yakmayalım

TDP Milletvekili Zeki Çeler de yine sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı eleştiride Berova’nın, Derya’nın kendisine yönelttiği sorulara milletvekili yemini ile cevap vermesini eleştirerek “Anayasalcılık oynama!” dedi ve Berova’nın sorulara cevap vermesi çağrısında bulundu.

Zeki Çeler: Yemin anayasa ile biz vekiller arasında topluma karşı verdiğimiz yemindir. Sen bu yemine sadık kalarak sana sorulan sorulara cevap ver! DEMAGOJİ YAPMA! Not: bu yemini verirken meclis kürsüsüne büyük puntolarla kağıda yazılıp önünüze yapıştırılmamış olsa ezberden de okuyamacağınızı da bu dönemin birinci katibi olarak yemin töreni hazırlıklarında ve esnasında olan kişiyim hatırlatayım… anayasayı açıp copy paste yaparak anayasacılık oynama!


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK