FeaturedKIBRIS

“Kan Ver Hayat Kurtar”

Gazimağusa Devlet Hastanesi ile Kızılay Derneği işbirliğinde, kan ihtiyacının karşılanmasına yönelik Vadili’de kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi.

Türk Kızılayı’nın Kıbrıs Türk Kızılayı’na hibe ettiği ve geçtiğimiz Cuma günü teslim alınan Kan Bağışı Otobüsü ilk kez bugün Vadili’de hizmet verdi.

Kan Bağışı Otobüsü bundan böyle her hafta bir bölgede kan bağışı kampanyasında kullanılacak.

Vadili’deki kan bağışı kampanyasında, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun yanısıra, bakanlık müsteşarı Kemal Deniz Dana,Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Hasan Topal, Yataklı Tedavi Kurumları Diresi Başhekimi Sefanur Seymen, Gazimağusa Devlet Hastanesi personeli ve Kızılay Derneği yetkilileri de hazır bulundu.

Etkinlikte BRT’ye konuşan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, havanın ısınmasıyla kan bağışı kampanyasının yoğunluk kazandığını belirterek,bundan sonra her Cumartesi bir belediyede kan bağışı kampanyasının sürdürüleceğini ifade etti.

Türk Kızılayı’nın hibe ettiği otobüs ile kan bağışının gerçekleştiğine dikkat çeken Bakan Sucuoğlu, bu sayede çok daha hızlı belli noktalara yetişme imkanının sağlanacağını söyledi.

Sucuoğlu otobüsün ve farkındalığın katkısıyla bu yıl ihtiyaç olan kanın toplanacağını ümit ettiğini kaydederek, şu an ülkede aylık 1500-2000 ünite kana ihtiyaç duyulduğunu, bunun 800 ve 1200’ünün toplandığını açıkladı.

Bakan Sucuoğlu,  ‘Amacımız bu kampanyalarla bunu bin beş yüzün üzerine çıkarmak’ dedi.

Faiz Sucuoğlu, kan bağışı kampanyasına halkın ilgisinden memnun olduklarını belirtti.

Organ nakli kampanyasının da sürdüğünü dile getiren Bakan Sucuoğlu,  hem organ hem de kan bağışı kampanyasında istenilen hedefe ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti.

Sağlık Bakanı Sucuoğlu, önümüzdeki günlerde kan bağışı kampanyasının çeşitli bölgelerde, üniversitelerde ve askeri kışlalarda da devam edeceğini sözlerine ekledi.

Türk Kızılayı’nın hibe ettiği Kan Bağışı Otobüsü 24 Mart Cuma günü ise Bayrak Radyo Televizyon Kurumunda olacak.


Benzer Haberler

Tufan: “Yollarda değil pistlerde yarışalım”

Voice Kıbrıs Haber

7 Mayıs Dünya Astım Günü: “262 milyon insan astımın etkisinde”

Voice Kıbrıs Haber

Derinya’ya yeni bir pazar yeri inşa ediliyor

Voice Kıbrıs Haber

Holguin’in akşam saatlerinde adaya gelmesi bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Güney’e Ürdün’den yangın söndürme helikopteri desteği

Voice Kıbrıs Haber

“Klasik Otomobil Hazine Avcılığı” etkinliği otomobil tutkunlarını bir araya getirdi

Voice Kıbrıs Haber