DÜNYAFeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

‘Kalıcı ve adil bir çözüm için çalışmaya devam etmeliyiz’

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye ziyareti öncesinde AA’ya konuştu. Çipras, “Türk-Yunan ilişkilerinde tarihi adımların atılması için gerekli şartlar oluşturulmalı. Hem halklarımıza hem de bölgemize fayda sağlayacak bir ilişkiyi inşa etmemiz gerekli” dedi.

Çipras: Kıbrıs halkının yararına çalışmasını sağlayacak

Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik mesaj veren Çipras, “Türkiye veya Yunanistan’da seçim gibi gelişmelerden bağımsız olarak, Kıbrıs meselesinde, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararlarını esas alan kalıcı ve adil bir çözüm için çalışmaya devam etmeliyiz. Ada’nın bunu temel alarak birleşmesi tek mümkün çözüm. Bu çözüm, federal bir Kıbrıs Cumhuriyeti’nin normal bir AB ülkesi olmasını ve hem Rum hem de Türk, bir bütün olarak Kıbrıs halkının yararına çalışmasını sağlayacak.” dedi.

“Görev tanımları metni üzerinde anlaşmamız gerekli”

Çipras, çözüm müzakerelerine başlamadan bazı konularda anlaşma sağlanması gerektiğine işaret ederek, “Crans Montana’da görüşmeleri kesmemizden önce masada bulunan Guterres çerçevesini yansıtan “görev tanımları” metni üzerinde anlaşmamız gerekli. Toplumlar arası görüşmelerde sağlam bir ilerleme kaydedilmeli. Güvenlik konusuna ilişkin etkili hazırlık toplantıları gerçekleştirmeliyiz. Bu noktada önemli mesele Türkiye’nin bu konulara ilişkin durumu.” değerlendirmesinde bulundu.

(AA)


Benzer Haberler

İsveç’te Eurovision geniş güvelik önlemleri altında başladı

TRT

Netanyahu “Refah saldırısı İsrailli esirlerin getirilmesi için düzenlendi”

TRT

Ölü amcasını bankaya götüren kadın “Öldüğünü fark etmedim”

NTV

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK